Блатер е отстранен от FIFA за 90 дни
Секция: СПОРТ
07 Октомври 2015 21:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Блатер е отстранен от FIFA за 90 дни

/КРОСС/ Президентът на FIFA Сеп Блатер е временно отстранен за 90 дни с решение на етичната комисия, твърди Sky Sports на базата на свои източници.

Комисията днес се е събрала, за да обсъжда ситуацията с Блатер и с президента на UEFA Мишел Платини. Все още няма информация дали Платини ще бъде наказан.
Ратификацията на решението предстои. Съдбата на Блатер и Платини ще се определи от етичния съдия Ханс-Йоахим Екерт. Това най-вероятно ще се случи до петък.
Платини беше разпитван от швейцарските прокурори заради плащането от 2 милиона швейцарски франка, което е получил от FIFA през 2011 г. за работа, свършена през 1999-2002 година. Французинът отрича да е нарушил правилата.
Блатер е разследван от швейцарската прокуратура за злоупотреба със средства. Очаква се той да напусне FIFA на изборите за нов президент на 26 февруари.

Сенегалецът Абдулай Махтар Диоп, който е член на етичната комисия, потвърди за заседанието. Говорителят Марк Тенбюкен заяви за АР, че „сме строго ограничени във възможностите да комуникираме процедурите".
По-рано днес корейският кандидат за президент Монг Джун Чунг обяви, че етичната комисия му подготвя наказание от 15 години извън футбола.