Миков в Шумен: БСП предлага най-доброто за хората
Секция: ПОЛИТИКА
07 Октомври 2015 21:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Миков в Шумен: БСП предлага най-доброто за хората

/КРОСС/ Със скандирания „БСП, Победа" членове и симпатизанти на левицата в Шумен посрещнаха председателя на БСП Михаил Миков, кандидата на левицата за кмет на града Иван Иванов, кандидат-кметове за населени места и листата за общински съветници, в препълнената зала на общината в гр. Шумен. Пред събралите се лидерът на социалистите бе категоричен, че именно БСП предлага най-доброто за хората. „Нашите кандидати, платформата ни за лява политика в местната власт, е това, което българите искат. Това, на което БСП е носител, което ни прави отговорна партия на мнозинството български граждани, е идеята за справедливост и солидарност. Ясно заявяваме пред всички българи, че изборите не могат да бъдат сделка за власт. Те не могат да бъдат и договорки за това кой ще разпределя обществените поръчки, кой ще назначава в общината или държавата", подчерта Миков. Той допълни, че левицата е имала възможност да влезе във властта, но е отказала и е избрала да бъде опозиция. „БСП отказа на българския гражданин да му бъде увеличена възрастта за пенсиониране", припомни председателят на БСП и като пример посочи разговора му с жена на 61 години, която не може да си намери работа и няма да може да се пенсионира по новите правила. „Точно тези хора усещат какво означава дясно управление", коментира той. По думите му дясното управление не иска да влиза в политически дискусии и даде за пример кандидата на ГЕРБ за кмет на Шумен. „Те се снимат пред красиви обекти, участват в рязане на ленти и смятат, че това е кампания, но не е. Това е политически ПР. Докато нашите кандидати застават с лицата си пред вас и ще се борят за лява, социална политика", категоричен е той. Миков уточни, че в страната хиляди деца няма да започнат първи клас, заради липсата на социална политика. Според него младите семейства не могат да си позволят да издържат децата си. „20% от децата ни отпаднаха от образователната ни система, а управляващите ни искат да финансират частните училища с оскъдните пари за образование", каза още той и продължи, че БСП е против воденето на подобна политика.
Михаил Миков подчерта, че управляващите увеличават и данъчната тежест върху бедния българин, като му отнемат онези 400 лв., които всеки работещ на минимална работна заплата е можел да получи. „Това не бива да се подменя от рязането на ленти и от показването на политици по телевизията. Ние обаче няма да използваме тези средства, каквото и да ни струва това", категоричен бе лидерът на левицата.
Миков призова хората да гласуват за кандидатите на БСП и да бъдат със самочувствието на хора на социалистическата идея. „И трябва да остане главното - привързаността към лявата идея", поясни Миков. Той каза също, че само левицата има ясна политическа платформа. „Нашите кандидати са пряко ангажирани с платформата ни и лявата политика в интерес на обикновения човек", категоричен бе лидерът на социалистите и ги призова много добре да разчитат какво прави държавата за социалните им права.
"Ние излизаме пред хората в Шумен с най-доброто. Благодаря на нашия кандидат за кмет Иван Иванов и целия екип за това, че поеха отговорността да се борят и да постигат резултати. Това е бъдещото поколение на България и само от нас зависи дали сегашното управление ще продължи вредната за страната ни политика, включително и по отношение на Русия, дали десницата ще продължава да отстоява плоския данък или ще тръгнем към една по-справедлива и социална страна", завърши Михаил Миков.

„Заради всичко, което направихме, за да променим нашия град, ние заслужаваме да получим вашата подкрепа", заяви кандидатът за кмет на Шумен от БСП Иван Иванов в препълнената зала в общината. Той изрази надежда, че благодарение на промяната в града децата на шуменци няма да го напуснат. „Получих личния ангажимент на шуменци, че ще бъдем подкрепени от тях, за да продължим да обновяваме и развиваме Шумен и региона. Убеден съм, че шуменци виждат сами постигнатото и резултата от нашата работа. Сигурен съм, че градът ни няма да бъде управляван само от кмета, а ще бъде управляван от всички", каза още той. Иван Иванов подчерта, че БСП може да се поздрави с изборна победата, защото платформата на левицата и левите стандарти са създадени, за да работят за хората.