Облаци и дъжд, температури до 18° в петък
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Октомври 2015 20:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Облаци и дъжд, температури до 18° в петък

/КРОСС/ Атмосферното налягане е близко до средното за октомври - ще продължи бавно да се повишава. През нощта и утре времето ще се задържи предимно облачно, с превалявания от дъжд, които до края на деня на много места ще отслабват и спират. Ще духа слаб, предимно северен вятър. Минималните температури ще са между 7° и 12°, максималните - между 13° и 18°, съобщи за „Фокус" Боряна Маркова - дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките. 

Над Черноморието облачността ще е значителна. На места, главно по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 15-18°, температурата на морската вода - около 20°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините ще е облачно и дъждовно, по най-високите върхове със слаби превалявания от сняг. След обяд в Рило-Родопската област валежите ще спират и облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще е около 11°, на 2000 м - около 6°.
През почивните дни вятърът ще се усили, ще е от изток-югоизток и температурите ще са по-високи. Валежите ще се активизират, ще са повсеместни и повече по количество.
В понеделник от север-североизток ще нахлува студен въздух и дневните температури ще се понижат. Валежите ще отслабнат, временно и ще спират. Облачността ще е по-често значителна.