Предстоящи събития в страната за утре, 9 октомври
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Октомври 2015 20:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 9 октомври

/КРОСС/ ***

Варна.
Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Европейския съвет Доналд Туск ще проведат среща на четири очи в резиденция „Евксиноград", Варна.


***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще участва в церемонията за връчването на Гражданската награда на Европейския парламент, която тази година се присъжда на Народно читалище „Бъдеще сега 2006". Събитието се организира от Информационното бюро на ЕП в България и ще се състои в Софийската градска художествена галерия (ул. „Ген. Гурко" 1).

***
София.
От 9 ч. ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

***
София.

В 10 ч. кметът на София Йорданка Фандъкова ще се включи във форума „София-град на новите технологии и новите възможности". Събитието ще се проведе в зала 6 на НДК. Ще присъстват представители на КРИБ, ПТПП, Камарата на строителите и на творческите индустрии и социалното предприемачество.

***
София.
В 13 ч. президентът Росен Плевнелиев ще проведе разговор с председателстващия Председателството на Босна и Херцеговина Младен Иванич на „Дондуков" 2.

***
София.
В 9.30 ч. Софийски градски съд в 21 състав, НОХД №894/2008 ще гледа делото срещу Мирчо Петков и др. (Престъпления по служба с цел облага - чл. 282 - 283а от НК )

***
София.
От 10 ч. в зала 6 на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията в присъствието на заместник-министър Валери Борисов ще бъде направена демонстрация на цялостния процес по предоставяне на услуги по електронен път през единния портал за достъп до електронни административни услуги.

***
София.

От 10 ч. Съветът по иновации и развитие на технологиите (СИРТ) при БТПП организира пресконференция на тема: „Перспективи пред развитието на платформа иновационна борса при СИРТ при БТПП" в сградата на БТПП.

***
София.
От 11 ч. в хотел „Арена ди Сердика", зала "Сердика", на заключителна пресконференция, ще бъдат представени изпълнените дейности и постигнатите резултати по проект „Повишаване на текущата квалификация в областта на гражданското и търговското право".

***
София.
От 12 ч. в зала „Изток" в Народното събрание ще се проведе среща-дискусия на тема „Структурирани дебати за прозрачни парламентарни назначения".

***
София.
От 18 ч. в столичното Технологично училище Електронни системи (ТУЕС) ще бъде открито второто състезание по програмиране (хакатон) за ученици от ТУЕС HackTUES.

***
София.
От 18 ч. на паметника на Съветската армия, ще се състои деветият пореден финал на националния турнир по бийтбокс на България The Official Bulgarian Beatbox Battle 2015.

***
Бургас.
От 9 до 11 октомври Бургас ще бъде домакин на международния турнир по бадминтон за глухи.

***
Бургас.
От 11 ч. в зала „Петя Дубарова" в КЦ „Морско казино" събраните средства от благотворителния концерт на певеца Захари Чернев и приятели ще бъдат раздадени на нуждаещи се творци в затруднено положение.

***
Благоевград.
От 10 ч. ще се проведе дискусия на тема „Студентски практики - реалност и възможности" в ЮЗУ в Заседателна зала 1 114 на УК 1 и в нея ще вземат участие студенти, успешно реализирали се след проведеното практическо обучение по проекта, ментори, академични наставници и функционални експерти.
***
Благоевград.

От 11 ч. във фоайето на Община Благоевград ще отбележи Световния ден на психичното здраве с изложба „Свят от цветове".

***
Варна.

От 14.30 ч. в конферентната зала в Нов учебен корпус на Технически университет - Варна ще се състои тържествена промоция за връчване на дипломите на абсолвентите от специалности „Индустриален мениджмънт" и „Технологично предприемачество и иновации" - ОКС „Бакалавър" и ОКС „Магистър".

***
Велико Търново.
От 10 до 16 ч. пред МОЛ Велико Търново на паркинга на ул."Симеон Велики" ще бъде разположен мобилен пункт, в които ще се събират опасни битови отпадъци.

***
Велико Търново.
От 13.00 до 16 ч. в Ритуална зала Община Велико Търново ще се проведе среща-дискусия на тема Пътна карта „Насърчаване и развитие на социалните предприятия в България". - отразява Луиза

***
Велико Търново.
Стартира предоставянето на социалната услуга „Обществена трапезария", която се реализира от Община Велико Търново, чрез Домашен социален патронаж - Велико Търново, база град Дебелец.

***
Враца.

От 10 ч. в сградата на Областна дирекция „Земеделие"-Враца ще се проведе среща на служители от Министерството на земеделието и храните и българската агенция по безопасност на храните с животновъди, относно изменение и допълнение на Закона за ветеринарномедицинската дейност, регионална политика и поземлени отношения.

***
Казанлък.
От 10 ч. в Завод „ Арсенал" ще се проведе Ден на отворените врати.

***
Кюстендил.
От 10 ч. Окръжен съд - Кюстендил ще заседава по делото срещу бившия кмет на община Дупница Атанас Янев за злоупотреби със служебно положение.

***
Кюстендил.
От 14 ч. в залата на Възрожденското училище ще се проведе заседание на Общински съвет.

***
Монтана.
От 11 ч., в заседателната зала на Областна администрация - Монтана народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Атанасова и фондация „Искам бебе" организират дискусионна среща във връзка с възможностите за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на семейства и двойки с репродуктивни проблеми.

***
с. Невестино.
От 10 ч. в Общинска служба „Земеделие" Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) ще проведе изнесена приемна.

***
Несебър.
От 9 до 11 октомври на състезателния полигон край Несебърския залив ще се проведе Регата „България си ти! - ОМК Несебър 2000" 2015.

***
Пловдив.
Откриване на VIII национална изложба Арт колаж - Пловдив 2015 ще се проведе в галерията на дружество на пловдивските художници.

***
Пловдив.
От 9 ч., в 2 зала на Пловдивския окръжен съд ще заседава по НОХД № 1436/ 2015 г. - докл. С. Димитрова,. Срещу подсъдимите Мустафа Х., Исмет М. и Юсуф А. са повдигнати обвинения по чл.142 ал.3 и чл.131 ал.1 от НК. На 16.04.2015 г. в условията на продължено престъпление, започнало в с.Устина, обл.Пловдив и довършено в гр.Кричим, обл.Пловдив, в съучастие като извършители, са отвлекли Ресул А. от с.Устина, На 16.04.2015 г. в с.Устина, обл.Пловдив по хулигански подбуди, в съучастие като извършители са причинили другиму - Ресул А. от с.Устина, леки телесни повреди.Това е първо заседание по делото.

***
Русе.

От 10 ч. в зала „Св. Георги" (ет. 6 на Областна администрация - Русе) ще се проведе извънредно заседание на Постоянната секторна комисия в областта на здравеопазването.

***
Свищов.

От 11 ч. в зала 1 на Община Свищов ще се проведе пресконференция във връзка с приключването на дейностите по проект „ПСОВ и довеждащ колектор гр. Свищов".

***
Сливен.
От 17 ч. в зала "Зора" ще бъде учреден Национален комитет "100 години Каймакчаланска епопея". Членовете на инициативната група канят на срещата всички преки потомци, близки и наследници на безсмъртните герои от боевете на Каймак-Чалан.

***
Сливен.
Открит урок по история за участието на Българската армия в битките в Първата Световна война ще изнесе президентът на Агенция и Радио „Фокус" Красимир Узунов. Урокът ще се състои от 14.30 ч. в залата на училищния музей на Природоматематическа гимназия „Добри Чинтулов".

***
Силистра.
От 13 ч. „Булгартрансгаз" ЕАД пуска в експлоатация газопровод високо налягане Добрич-Силистра и автоматична газорегулираща станция в град Силистра. Откриването на обекта ще се състои на площадката на АГРС Силистра.

***
Смолян.
От 11 ч. в Областна дирекция на МВР-Смолян предприема необходимите мерки за обезпечаване на сигурността и охрана на обществения ред по време на предстоящите местни избори 2015 година.

***
Смолян.
От 11 ч. ще се проведе Заседание на Общински съвет - Смолян с обсъждане на една точка ще се проведе ще се проведе в заседателната зала на Община Смолян - с предложение за ново обсъждане на Решение № 1126 от 10.09.2015 г. на Общински съвет-Смолян, на основание чл. 45, ал. 7 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

***
Търговище.
От 13 ч. в залата на Общинския съвет в гр. Търговище ще се проведе работна среща на Националната асоциация на общинските служители в България по проект: - „Разруши мълчанието - кампания за информираност,превенция и защита срещу домашното насилие и насилие основано на полов признак" по Норвежкия финансов механизъм 2009-2014.

***
Чирпан.
В 11 ч. той ще посети Центъра за обществена подкрепа в гр. Чирпан, където ще се срещне със специалистите, които работят в него, за да обсъди възможности за подобряване и развитие на социалните услуги, предлагани в региона. В 13.30 ч. министър Калфин ще вземе участие и на планирана среща между младежи и младежки медиатори от Бюрото по труда в града, посветена на възможностите, които Агенцията по заетостта и Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" предлагат на младите хора - платени стажове, безплатни обучения и преквалификации и намиране на работа. Събитието ще се състои в Дирекция Бюро по труда - гр. Стара Загора.

***
Шумен.

От 10 ч., в хотел Мадара - Шумен ще се проведе обсъждане на карти на заплахата и карти на риска от наводнения за области Шумен и Търговище.

 

Местни избори 2015

***
Костинброд.
В 12 ч. председателят на БСП Михаил Миков и кандидатите на левицата в ще се срещнат с членове, симпатизанти на партията и граждани в клуба на БСП на ул. „Георги Сава Раковски" № 1.

***
Берковица.
В 14 ч. председателят на БСП Михаил Миков и кандидатите на БСП в ще се срещнат с местната общественост в клуба на партията в града.

***
Видин.
В 17.15 ч. председателят на БСП Михаил Миков ще даде пресконференция на Дунав мост - 2. На събитието ще присъства и председателят на Камарата на депутатите в румънския парламент Валериу Згоня.
Миков и Згоня ще се обърнат към гражданите и гостите на града на започващия в 18.30 ч. митинг-концерт на пл. „Бдинци". Те ще подкрепят кандидата на БСП за кмет Видин Людмил Димитров, който също ще направи обръщение към избирателите.

***
София.
Oт 12 ч., в ПП „Успех", в Люлин, кандидатът на БСП Лява България за кмет на София Михаил Мирчев, водачът на листата за общински съветници Калоян Паргов, кандидатът за кмет на район Люлин арх. Тодор Булев и кандидати за общински съветници ще проведат среща с представители на Съюза на слепите в България и живущите в района незрящи граждани.

***
с. Мировяне.
От 18 ч., на централния площад кандидатът на БСП Лява България за кмет на район Нови Искър Калинка Николова и кандидати за общински съветници ще се срещнат и разговарят с избиратели от района.
***
Болярово.
В 14 ч. кандидатът за кмет на Болярово Христо Христов ще се срещне със социални работници часа в Младежкия дом в града.

***
Сливен.
От 17.30 ч. в Каравана Заимов, кандидатът за кмет на града Кольо Милев ще проведе среща-разговор с военни.

***
с. Козар Белене.
В 17.30 ч. ще започне предизборна среща с концерт, на която ще присъстват кандидатът за кмет на Белене Антон Георгиев, както и кандидатите за общински съветници.

***
с. Цалапица.
В 18 ч. на площада в селото ще започне предизборен митинг-концерт, на който ще присъства кандидатът за кмет на община Родопи Павел Михайлов.

***
София.
В 17.30 ч МК „Либерален съюз - Новото време и НДСВ" ще представи листата си за общински съветници пред БСУ - Централен вход.

***
Варна.
От 11 ч. в Малкия арт салон на Радио Варна ще се проведе пресконференция на Илия Костадинов, независим кандидат за кмет на район „Приморски".

***
Варна.
От 17.30 ч. във Фестивален комплекс, зала 4 (Пресцентър) ще се проведе дискусия на тема „ Защо е важно да гласуваме на референдума за дистанционно електронно гласуване на 25 октомври? Аргументи „ЗА" и „ПРОТИВ" гласуването по интернет". На срещата-дискусия ще вземе участие Огнян Минчев, председател на УС на Асоциация „Прозрачност без граници", преподавател в СУ „Климент Охридски", експерт по изборните дела с дълъг опит в наблюдението на избори и изследването на изборните процеси в страната. След кратка презентация ще има възможност за изказвания и отворена дискусия с представителите на местната общественост.

***
Видин.
От 17 ч. в Конферентния център на Областната администрация във Видин. Политическа партия „Обединена България" ще представи своите кандидати за общински съветници във Видин и ще даде старт на предизборната си кампания. Кандидатската листа за общински съветници ще бъде представена от Илиана Раева, председател на ПП „Обединена България". На откриването на предизборната кампания ще участва и двукратният олимпийски шампион по кану-каяк Николай Бухалов.

***
Видин.
От 18 ч. по покана на БСП във Видин ще пристигне председателят на Камарата на депутатите в румънския парламент Валериу Згоня и Михаил Миков ще дадът пресконференция.
***
Видин.
В 18.30 ч. Михаил Миков и Валериу Згоня ще се обърнат към гражданите и гостите на града на започващия митинг-концерт на пл. „Бдинци". Те ще подкрепят кандидата на БСП за кмет Видин Людмил Димитров, който също ще направи обръщение към избирателите.

***
Добрич.
Кандидатът за кмет на Община град Добрич ще проведе предизборни срещи по следния график: 11 ч. ОУ „Отец Паисий" Клуб Самурай, 14 ч. Екострой, 16 ч. АПИ, Пътно строителство

***
Казанлък.
От 17.30 ч. в центъра село Енина кандидатът за кмет на Община Казанлък кмет Галина Стоянова ще присъства на церемония по откриване паметника на Бай Ганьо в селото.

***
Казанлък.
От 19 ч. в село Шейново ще се проведе среща на кандидата за кмет на Община Казанлък Галина Стоянова с жители на селото От 18 ч. в село Копринка кандидатът за кмет на Община Казанлък кмет Галина Стоянова ще проведе среща с жители на селото.

***
с. Козар Белене.
От 17.30 ч. в с. Козар Белене, гр. Левски ( Плевен), ще започне предизборна среща с концерт, на която ще присъстват кандидатът за кмет на града Антон Георгиев, както и кандидатите за общински съветници.

***
Костинброд.
В 12 ч., председателят на БСП и кандидатите на левицата в Костинброд ще се срещнат с членове, симпатизанти на партията и граждани в клуба на БСП на ул. „Георги Сава Раковски" № 1.

***
с. Мировяне.
От 18 ч., на централния площад на с. Мировяне, кандидатът на БСП Лява България за кмет на район Нови Искар Калинка Николова и кандидати за общински съветници ще се срещнат и разговарят с избиратели от района.

***
Никопол.
От 10 ч.. кандидатите за кметове на Плевен и Никопол - Цветан Антов и Любомир Мачев отиват на делово посещение в побратимения на Никопол град Миловени - фериботен комплекс Никопол - Турну Мъгуреле.

***
Свищов.
От 17 ч. кандидатът за кмет на Свищов от Коалиция „За Свищов" Станислав Благов ще проведе среща с Женско дружество „Съгласие".

***
Свищов.
От 18.30 ч. в ресторант „Елексир" в квартал „Велешана" кандидатът за кмет на Свищов от Коалиция „За Свищов" Станислав Благов ще проведе среща с избиратели.

***
Свищов.
От 19.30 ч. при Ръфа на гаражите кандидатът за кмет на Свищов от Коалиция „За Свищов" Станислав Благов ще проведе среща с избиратели.

***
Сливен.
От 13 ч. в Пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на тема "Наблюдателите - гаранция за прозрачността и честността на изборите. Институтът за модерна политика провежда обучения на наблюдатели в Сливен", организирана от Институт за модерна политика Участници: Борислав Цеков, Иво Инджов, Петър Кичашки.

***
Сливен.
От 17.30 ч. Каравана Заимов, кандидатът за кмет на града Кольо Милев ще проведе среща-разговор с военни.

***
с. Цалапица.

От 18 ч. в с. Цалапица, общ. Родопи (Пловдив) ще започне предизборен митинг-концерт на площада. Ще присъства кандидатът за кмет на общината Павел Михайлов.