ВКС на РФ унищожиха замаскирана в гората база на ИД
Секция: Русия
09 Октомври 2015 07:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ВКС на РФ унищожиха замаскирана в гората база на ИД

/КРОСС/ ВКС на РФ в Сирия през нощта срещу 8 октомври са поразили с бетонобойни бомби подземни укрития на терористите от ИД в населените места Арафит и Салма. Унищожена е и замаскирана в гората база на терористичната групировка, заяви пред журналисти официалният представител на министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков.

В четвъртък той съобщи пред журналисти, че през нощта срещу 8 октомври самолети на руската авиация са извършили 22 полета и са нанесли удари срещу 27 обекта на терористите на територията на Сирия.

„С точни попадения на бетонобойни авиационни бомби са поразени подземни укрития на терористите, открити по-рано чрез средствата за космическо разузнаване в района на населените места Арафит и Салма“, заяви Конашенков.

По думите му, в резултат на въздушното разузнаване е открита също и замаскирана в горски масив база на незаконни формирования от групировката ИД, която в последствие е била унищожена от двойка щурмови самолети Су-25.

Изказванията на представители на чуждите министерства на отбраната за неефективността на ударите на РФ срещу обектите на „Ислямска държава“ в Сирия се правят без каквато и да било конкретика и факти, каза още пред журналисти Конашенков.

„Знаем, че нашите критици виждат материалите ни, анализират ги и разбират какви щети нанасяме върху ИДИЛ в този регион. Публично обаче, всичко това се изразява от тях чрез лукавите фрази: „не вярваме“ или „неефективно“, заяви Конашенков.

Той отбеляза, че министерството на отбраната на РФ ежедневно информира световната общност за своята дейност в борбата срещу ИД „с посочване на картите на районите на нанасяне на ударите, представяне на данните за обективен контрол на резултатите от унищожаването на складове с боеприпаси, заводи за изготвяне на експлозиви и оръжия“.

„Иска ми се да отвърна на нашите критици: Господа, вие повече от година „гладихте“ ИДИЛ в този регион. А резултатът? Площта на териториите, контролирани от ИДИЛ в Сирия и Ирак само се увеличи в пъти“, подчерта официалният представител на руското министерство на отбраната. Той отбеляза готовността на различните сили, в това число и на „Свободната сирийска армия“, представяща се като основно обединение на въоръжената опозиция на Сирия, „да сътрудничи и съвместно да обсъжда въпросите за участие в борбата срещу ИД“.

За обсъждане на конструктивни предложения, по думите му, е готово и министерството на отбраната на РФ.