Иран опроверга информацията, че руски ракети са паднали на територията й
Секция: СВЯТ
09 Октомври 2015 07:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иран опроверга информацията, че руски ракети са паднали на територията й

/КРОСС/ Иран опроверга информацията за това, че руски крилати ракети са паднали на нейна територия, предаде РИА Новости.

Иранската агенция FARS, позовавайки се на Sputnik, съобщи, че източник в иранското министерство на отбраната е заявил, че не във ведомството не разполагат с информация за падане на ракетите на територията на Иран. Той определи появилата се по-рано в западните медии информация като психологическа война.

Министерството на отбраната на РФ по-рано също опроверга тези слухове, като заяви, че изстреляните ракети са попаднали в зададените цели. Официалният представител на МВнР на Русия Мария Захарова също заяви, че съобщенията на телевизия CNN, позоваващи се на неназован източник за руски ракети, изстреляни по Сирия, но попаднали в Иран, приличат на „канализиране на отходни води“.

Корабната група на ВМФ на Русия на 7 октомври от акваторията на Каспийско море нанесе масиран удар с крилати ракети от комплекса с морско базиране „Калибър НК“ по обекти от инфраструктурата на ИД на територията на Сирия. Основни обекти на поражението станаха заводи за производство на снаряди и взривни устройства, командни пунктове, складове за боеприпаси, както и лагери за подготовка на терористи.