Положен е куполът на храма „Св. Георги” в с. Триводици
Секция: ПОЛИТИКА
11 Октомври 2015 14:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Положен е куполът на храма „Св. Георги” в с. Триводици

/КРОСС/ След дълги години на строеж, делото, обединило жителите на с. Триводици, общ. Стамболийски, е към своя завършек. Обединени в една цел, вече седем години с дарения в селото се гради православен храм, който носи името на „Св. Георги". Днес, сякаш за да позволи на строителите да положат купола на храма, спря и дъждът, коментираха събралите около него жители. За да помогне, на покрива бе и кметът на с. Триводици Симеон Димитров, който в началото на първия си мандат като кмет през 2008 г. направи и първа копка, а на церемонията водосвет отслужи Пловдивският митрополит Николай. При полагането на купола, да се срещне с хората и чуе какво още трябва да се направи, бе и кандидатът за кмет на община Стамболийски от БСП д-р Венера Башова.

В началото средствата за направата на храма са отпуснати от Дирекция по вероизповеданията към Министерски съвет и със съдействието на тогавашния народния представител Пламен Славов, припомня Симеон Димитров, който и сега е в надпреварата за кмет, за трети мандат на с. Триводици. Първоначално отпуснаха 2 хил. лв., а на по-късен етап - още 50 хил. лева. Проектът на църквата бе направен безвъзмездно. Днес, години по-късно, строежът на храма продължава с дарения на местни жители и представители на бизнеса. За да завършим храма, са необходими още около 20 хил. лв., коментира Симеон Димитров.

Църквата се намира в парк, за чието благоустрояване ще търсим средства, включително и по програми на европейския съюз, допълни Венера Башова. Тук, в с. Триводици, проблемите не са никак малко, като се започне с уличната мрежа, но съм уверена, че в бъдеще и този, и проблемите с транспорта на селото ще намерят своето решение. Според нея от особена важност е местната администрация да работи в синхрон и да намира решения, които да бъдат в полза на живеещите във всяко село, във всеки квартал.