Русия си гарантира участието на Евро 2016
Секция: СПОРТ
13 Октомври 2015 08:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия си гарантира участието на Евро 2016

/КРОСС/ Руският национален отбор си подпечата класирането на Европейското първенство във Франция догодина, след като спечели с 2:0 домакинството си на Черна гора в последния кръг от квалификациите, пише sporta.bg.

Така „сборная“ събра 20 точки и запази втората позиция в група G, с което пък прати на бараж тима на Швеция. „Тре кронур“ също победи с 2:0 Молдова като домакин, но това не се оказа достатъчно, за да заслужи директна промоция.

Олег Кузмин в 33-ата минута даде аванс на Русия след асистенция на Игор Денисов, а в 37-ата домакините си подпечатаха успеха с попадение от дузпа на Александър Кокорин. Кузмин попадна сред титулярите след контузията на Игор Смолников, но се отплати на треньора Леонид Слукций по най-добрия начин.

Наставникът на ЦСКА (Москва) продължава позитивната си серия начело на „сборная“ и вече има четири поредни победи, откакто бе назначен на поста. Черна гора загуби шансовете си за бараж в миналия кръг и игра с експериментален състав в първото си гостуване на Русия, като дори голямата звезда Стеван Йоветич остана на пейката.