"Плейбой" без голите жени от страниците си
Секция: Шоубизнес
13 Октомври 2015 09:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Плейбой" без голите жени от страниците си

/КРОСС/Най-известното списание за мъже "Плейбой" се подготвя за революционни промени. Основателят на изданието - 89-годишният Хю Хефнър съобщи, че от страниците ще изчезнат снимките на голи момичета.

"Според новият дизайн, който ще представим през март следващата година, списание "Плейбой" ще продължи да показва жени в предизвикателни пози. Но те вече няма да бъдат напълно голи", пише "Ню Йорк Таймс".

От ръководството на изданието смятат, че е настъпило време за промени. Изпълнителният директор Скот Фландърс обясни, че списанието е престанало да съответства на потребностите на аудиторията.

"В момента от всяко видео с полов акт ви дели само едно кликване и това е безплатно, затова на този етап ние просто сме остарели", твърди той.

От компанията отбелязват, че четенето на "Плейбой" е било културен обред за няколко поколения американски мъже, но сега всеки пубер има интернет в телефона си.

През 1975 година тиражът на "Плейбой" е 5,6 милиона, а към момента е спаднал до 800 хиляди. Като в същото време много от списанията с подобна тематика изобщо изчезнаха.