Парламентът ще гледа исканията за имунитета на Сидеров и Чуколов след изборите
Секция: ПОЛИТИКА
13 Октомври 2015 10:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Парламентът ще гледа исканията за имунитета на Сидеров и Чуколов след изборите

/КРОСС/Народното събрание ще разгледа искането на главния прокурор за даване на разрешение за възбуждане на наказателни преследвания срещу Волен Сидеров и Десислав Чуколов от "Атака" на някое от пленарните си заседания след местните избори. Това става ясно от съобщение на пресцентъра на институцията от днес.

В него се посочва, че искането Сотир Цацаров е постъпило в деловодството вчера. Депутатите в момента не заседават, като първото им събиране ще е на 28 октомври.

Председателят на парламента Цецка Цачева е уведомила двамата депутата за постъпилите искания, както и за възможността да се запознаят с тях.

"Съгласно чл. 134, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народен представител винаги се дава от Народното събрание, когато то е в сесия, а от председателя на парламента - само по време на парламентарните ваканции.

Тъй като парламентът е в сесия, постъпилите на 12 октомври 2015 г. искания от Главния прокурор ще бъдат разгледани от Народното събрание и то ще се произнесе по тях при спазване на срока по чл. 134, ал. 5 от ПОДНС, ако дотогава не са постъпили писмени съгласия от двамата народни представители", се уточнява в съобщението.