Забраниха продажбата на алкохол в изборния ден
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Октомври 2015 20:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Забраниха продажбата на алкохол в изборния ден

/КРОСС/Във връзка с изборите за общински съветници и кметове и национален референдум на 25 октомври 2015 г., временно изпълняващия длъжността кмет на Пловдив издаде заповед, с която разпореди районните кметове съвместно с полицията да организират опазването на обществения ред, като осъществяват непрекъснат контрол върху стриктното спазване на законовите разпоредби и осигурят нормалната обстановка по време на предизборната кампания и в изборния ден.

Освен това районните кметства трябва да забранят продажбата, сервирането и употребата на алкохол и спиртни напитки в административно - териториалните граници на Пловдив - в заведенията за обществено хранене и други обществени места, с изключение на тези, в които се провеждат предварително планирани семейни тържества, за периода от 06.00 ч. до 20.00 ч. на 25.10.2015 г.

Със същата заповед се преустановява издаването на разрешения и уведомления за провеждане на масови мероприятия на територията на Община Пловдив в изборния ден, за да не се създават предпоставки за нарушаване на обществения ред.