Кампанията „Купувам българско” вече и с предаване по БНТ 2
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Октомври 2015 17:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кампанията „Купувам българско” вече и с предаване по БНТ 2

/КРОСС/ Една година след старта си, кампанията на БНТ 2 „Купувам българско" вече има и предаване. То се казва „Вотът на потребителя" и ще се излъчва всяка събота и неделя от 11 часа след 17 октомври. Форматът е естествено продължение на кампанията, с която вече година БНТ 2 насочва общественото внимание към българските производители, техните проблеми и успехи, и призовава всички ние да подкрепяме родните стоки. До момента над 9 милиона стоки в търговската мрежа у нас се продават със стикера на „Купувам българско". Кампанията обедини десетки фирми и получи признанието на бизнеса, потребителите и професионалната общност.

Водещ на „Вотът на потребителя" е Карина Караньотова. Зрителите я познават и като едно от лицата на сутрешния блок „Добро утро с БНТ 2". Специален репортер ще бъде Васко Мавриков, който няма да спестява неудобни факти и въпроси.

Както и кампанията „Купувам българско", „Вотът на потребителя" ще насърчава информирания избор и предпочитание към българските стоки. Предаването ще бъде изградено на принципа на двубоя между две тези - „за" и „против". Всяка от страните ще има защитник, който трябва да убеди публиката в студиото в своята позиция. Едната от тезите ще се защитава задължително от български производител в съответния бранш. Последната дума за това кой е по- убедителен ще има публиката в студиото.

Темата на първото предаване е „Какви обувки е по-добре да купуваме за децата си - от естествена или изкуствена кожа?", разкри Мариета Фидосиева, главен продуцент на новините по БНТ 2. В студиото на „Денят започва" по БНТ1 тя защити тезата, че малко по-скъпата българска продукция, винаги си заслужава повече заради по- високото качество.

Фидосиева каза, че успехът на „Купувам българското" е мотивирал екипа на телевизията да вложи усилията си в подобно предаване. „Кампанията в подкрепа на българските производители започна да обръща съзнанието на потребителите. Както купувачите, така и бизнеса, имат нужда от тази подкрепа", коментира тя.

Навръх четвъртата годишнина на БНТ 2, любими лица от телевизията ще влязат в столичното 139-о ОУ „Захарий Круша", за да изнесат открит урок по здравословно хранене. Заедно с асоциацията на млекопреработвателите и специалисти, те ще раздадат български млечни продукти от естествена суровина на децата от първи и втори клас.