Р. Плевнелиев: Няма провален референдум
Секция: ПОЛИТИКА
21 Октомври 2015 19:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Р. Плевнелиев: Няма провален референдум

/КРОСС/ Съпротиватах на статуквото срещу референдума е много силна, вече трета година се боря, заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю за Нова телевизия. Той обаче не пожела да посочи конкретна политическа сила с обяснението, че партиите трябва сами да изберат от коя страна на барикадата да бъдат.

Предишното Народно събрание отказа да признае половин милион подписа на български граждани, а сегашното окастри въпросите от три на един, посочи държавният глава и призова всички български граждани да гласуват, защото могат да бъдат двигател на промените в държавата.

В годините на прехода никой не се сети да пита народа какви хора иска да го управляват. Включително как да избира своите представители, посочи Плевнелиев и допълни: „Питай народа, за да разбере, че държавата е на негова страна!"

Нито един референдум не може да се провали, от политиците зависи как ще бъдат разчетени резултатите и вота на гражданите, обясни държавният глава.

Дори изборната активност да е под 50, но над 20%, резултатите ще отидат в Народното събрание. Всеки референдум е важен, обясни президентът. Гордея се, че съм първият български президент, използвал правото да инициира референдум.

До президентските избори има още една година, рано е да се коментира, каза Плевнелиев в отговор на въпрос за вероятността да се кандидатира за нов мандат.
Народът не очаква от своя президент една година преди изборите да си прави тънки сметки, отбеляза той.