Стартира „Розова седмица“ срещу рака на гърдата в Bulgaria Mall
Секция: Здраве
22 Октомври 2015 10:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стартира „Розова седмица“ срещу рака на гърдата в Bulgaria Mall

/КРОСС/Фондация „Една от 8", Avon „От любов към живота" и Bulgaria Mall стартират „Розовата седмица", посветена на борбата срещу рака на гърдата. В дните между 23-ти и 30-ти октомври партньорите ще посрещат посетителите на търговския център на специален розов кът за разговор за заболяването, за превенцията и ранната диагностика, за подкрепата, която всеки един от нас може да окаже на дамите с рак на гърдата в битката с коварната болест.
Основното послание през цялата седмица ще бъде „Бъди до мен" - символ на помощта и подадената приятелска ръка. Мотото е призив към хората да подкрепят съвместния проект на Avon и Фондация „Една от 8", който през 2016 г. ще осигури психологически и юридически консултации и групи по взаимопомощ за жени с рак на гърдата, техните семейства и приятели, както и практическа и информационна подкрепа по време на цялото лечение и във всеки един етап, в който е необходима. Силното послание ще напомни още веднъж и за превенцията и ранната диагностика, както и за това колко е важно приятелското рамо при годишния профилактичен преглед.
„Розовата седмица" стартира с вдъхновяващ „Розов петък" - между 12 до 19 ч. на 23 октомври „Една от 8" ще се изнесат част от активностите, които предлагат в Kлуба на фондацията. „Розовият петък" ще срещне посетителите на Bulgaria Mall с жени с рак на гърдата, преминали успешно лечение и посветили се на това да помагат на другите. Събитието ще предостави възможност за лична среща с психолога и юриста на фондацията, както и за получаване на практически и информационни консултации от сътрудници и доброволци на „Една от 8". На място ГПСМП НМ Дженомикс ще дадат информация и за нови генетични тестове, които помагат в диагностиката и лечението на рак. Предстоят и 2 безплатни сесии по йогалатес, водени от Диди, както и грим за жени с рак на гърдата с любезното съдействие на експертите по красота на Avon.

И това е само началото. Идеалното съчетание на полезни съвети и приятни срещи ще продължи и в дните от 24-ти до 30-ти октомври, като в часовете между 12:30-14:30 и 17:30-19:30 предстоят часове, в които ще се предостави полезна информация за болестта и нейната превенция, още грим сесии, безплатни йогалатес сесии и среща с част от лицата на кампанията „От любов към живота" на Avon.