КАМАЗ разработва кабина на бъдещето
Секция: Автомобили
28 Октомври 2015 08:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
КАМАЗ разработва кабина на бъдещето

/КРОСС/ До 2020 г. КАМАЗ планира да създаде семейство от нови кабини с уникални опции, съобщи „Ростех“, предаде “Руски дневник”.

Кабината на КАМАЗ-2020 е с напълно нова концепция на интериора. Основният принцип, от който са се ръководили разработчиците, е органичното съчетание на комфорта и технологиите с цел оформяне на едно мултифункционално пространство за водача.

video:https://www.youtube.com/watch?v=PrgsT5F2r_I

Подвижните модули позволяват интериорът да се променя в зависимост от нужното предназначение. Шофьорът би могъл да приспособи кабината като мобилен офис, комфортна дневна, кухня или спортна зала. Душ, хладилник, микровълнова печка, кафе-машина, индукционни котлони и телевизор са само част от удобствата в кабината на КАМАЗ-2020.

Новите технологии също са впечатляващи – например, на предното стъкло с помощта на дисплей се изобразяват всички най-важни параметри за автомобила и движението: скорост, гориво, разстояние до един или друг обект, маршрут и др. Страничните огледала са заменени от четири видеокамери, от които на специални монитори в кабината се вижда всичко, което се случва около автомобила.