Красимир Янков призова участниците в балотажа да организират паралелно преброяване на бюлетините
Секция: ПОЛИТИКА
29 Октомври 2015 13:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Красимир Янков призова участниците в балотажа да организират паралелно преброяване на бюлетините

/КРОСС/Имаме много сигнали за нарушения, фалшификации и манипулации по време на изборния ден - с конкретни факти, а днес има насрочен протест пред Столична община. Това заяви пред Телевизия News 7 народният представител от „БСП лява България" Красимир Янков.Той отбеляза, че дори председателят на Съвета на директорите на „Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов е обявил, че 90 процента от изборните протоколи са поправяни, което е изключително тревожно. Янков бе категоричен, че това дава основание за искане за касиране на изборите в някои населени места. „Ще Ви дам пример - кандидат на БСП за общински съветник в столицата, пети в листата, установява, че в неговата избирателна секция № 05021 в Банишора, няма нито един глас за БСП", посочи народният представител. По думите му подобни нарушения е имало не само в София, но повсеместно в цялата страна. Красимир Янков припомни, че два дни преди изборите е прогнозирал пред медиите, че изборният резултат ще бъде манипулиран и това сега се потвърждава. По думите му фактът, че голяма част от кандидатите на ГЕРБ за кметове избягваха предизборния дебат със своите опоненти и не се повяваха пред избирателите, до голяма степен води до извода, че те са били сигурни в своята победа и предрешения резултат от вота. 

Красимир Янков призова всички кандидати за кметове в неделния балотаж да организират паралелно преброяване на бюлетините, за да отпадне всяка възможност някой да се съмнява в реалния резултат от вота.
По отношение на тоталния хаос в изборната нощ, Янков коментира, че отговорността за това е на изпълнителната власт, в това число и персонално на ресорния вицепремиер на Бойко Борисов. „Две денонощия български граждани бяха заключени в Зала „Арена Армеец", беше им отнето правото на свобода, което навежда към Наказателния кодекс", категоричен бе народният представител от левицата.