Avon представя „Твоята красота променя света” – нова глобална платформа, която насочва вниманието към осигуряване на повече възможности за успех на жените
Секция: ИКОНОМИКА
11 Ноември 2015 13:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Avon представя „Твоята красота променя света” –  нова глобална платформа, която насочва вниманието  към осигуряване на повече възможности за успех на жените

/КРОСС/ Вече близо 130 години Avon е символ на красота, иновации, оптимизъм и преди всичко - на подкрепата към жените. Тя е не просто козметична компания - чрез своя бизнес модел Avon осигурява на милиони жени по света възможност за допълнителни доходи, финансова независимост и алтернативна кариера. През 2015 г. Компанията за жени представя своята нова платформа - „Твоята красота променя света" (Beauty for a Purpose), която въплъщава в себе си мисията на Avon да дава на жените увереност да преследват своето щастие, успех и признание във всяка своя лична и обществена роля. Новата платформа вдъхновява дамите по цял свят, като в същото време отговаря и на техните дълбоки ценности, желания и мечти на локално ниво. В България това са близо 4 милиона жени, които всеки ден променят света със своята красота. 

За да предаде най-точно смисъла на глобалната концепция, Avon реализира специално проучване сред българки за тяхното разбиране за красота, успех, финансова независимост, подкрепа и щастие. Според резултатите успехът за жената у нас е в това да съчетава добре всички свои отговорности и роли, както в личен, така и в професионален план. Тя е едновременно работеща жена, майка, съпруга, домакиня, приятелка с множество ежедневни задължения, в които трябва да се справя блестящо, но и да изглежда перфектно. В същото време за българката е важно да намира време за себе си и да получава признание за постиженията си от своите близки и колеги. Красотата се възприема като източник на сила и вдъхновение, а красивата жена - като уверена и достатъчно силна да преследва мечтите си. Българката ясно заявява, че не желае да прави компромиси със семейството и приятелите си за сметка на кариерата и не се бори за независимост на всяка цена.

В проучването участваха и Представители на Avon, които възприемат новата платформа като естествено продължение на дългосрочната политика на компанията. След като станат част от Avon, те придобиват много по-голяма увереност и вяра в собствените си възможности да преоткрият себе си, да разгърнат потенциала си, да се реализират най-пълноценно във всяка сфера на живота си, за да се чувстват балансирани и удовлетворени. Самите те се превръщат във вдъхновение за своя кръг от приятели и познати, защото когато се чувстваш красива, виждаш и създаваш красота около себе си. Това е т.нар. Avon ефект.

„Вярваме, че красотата е просто средство, а истинската ни цел - да създадем свят, изпълнен с уверени жени, вдъхновени да променят света", каза Деница Желязкова, маркетинг мениджър на Avon за регион Балкани. „Твоята красота променя света" много точно описва Avon ефекта, енергията за промяна, която виждаме в очите на независимите ни Представители. Благодарение на възможностите за развитие, които компанията дава, те получават поле за развитие, постигат успехи и вдъхновяват с примера си много жени около себе си да се борят за своето щастие", допълни тя.

Още с първата си инициатива под мотото Твоята красота променя света, Avon дава възможност на всеки да сподели своята история на красотата и увереността и да се включи като рекламно лице на кампанията. Избраните най-вдъхновяващи снимки и послания стават част от двуседмична рекламна кампания в търговски центрове в София. С нея Avon вдъхновява българката да се чувства по-уверена и красива, да усети как със своята безкрайна нежност, доброта и вътрешна красота, която носи, именно тя, жената, променя света към по-добро.

Avon ще представи своята мисия и чрез истории на успеха на свои Представители. Успели, вдъхновени, красиви, те ще споделят от първо лице как се развиват и израстват благодарение на продуктите, обученията, възможностите за спестявания, както и на новите познанства, които създава Компанията за жени. „Когато жените се подкрепят, се случват невероятни неща", споделя Габриела Неделкова, Представител на Avon от 2012 година. Нейната вдъхновяваща история е само една от приказките, които ще ни потопят в реалността, която променя света.

Avon стартира платформата „Твоята красота променя света" в десетки страни по цял свят през 2015 г. Тя определя основното поле за дългосрочно развитие на компанията, което се разгръща в три посоки: предлагане на качествени козметични продукти на достъпна цена; предоставяне на възможност за развитие и постигане на финансови резултати на жените в цял свят, които ще им осигурят повече увереност и по-добър живот за тях и техните семейства; и не на последно място - създаване на мрежа от уверени жени, които създават положителна промяна в своето общество.


Avon е компания, която близо 130 години застава зад красотата, иновациите, оптимизма и преди всичко - в подкрепа на всяка жена. С годишни приходи от почти 9 милиарда долара, Avon предлага продуктите си чрез над 6 милиона активни независими Представители в целия свят. Продуктовата линия на компанията включва козметика, аксесоари и продукти за дома, разпределени в добре познатите козметични серии Avon Color, ANEW, Skin-So-Soft, Advance Techniques и други. Повече за Avon и продуктите може да научите на адрес www.avon.bg, както и на Facebook страницата на компанията.