Спортните таланти на „Еврофутбол“ – Денислав Коджабашев и Антоан Божилов с награди
Секция: СПОРТ
11 Ноември 2015 14:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спортните таланти на „Еврофутбол“ – Денислав Коджабашев и Антоан Божилов с награди

/КРОСС/Спортните таланти на „Еврофутбол" - Денислав Коджабашев и Антоан Божилов, получиха награди от Българския олимпийски комитет на специална церемония днес във фоайето на националния стадион „Васил Левски". Всички призьори от завършилите наскоро големи първенства и турнири за хора с увреждания - Световното първенство по лека атлетика в Катар, Европейско първенство по тенис на маса в Дания, Световни игри по лека атлетика за младежи в Холандия и др., бяха приветствани от председателя на БОК Стефка Костадинова.
Заместник-председателят на БОК Красимир Инински връчи почетния плакет на Денислав за сребърния му медал от Европейското първенство по тенис на маса за хора с увреждания, което се проведе във Вейле, Дания (12-17.10.2015 г.). В началото на октомври 22-годишния варненец постигна още един голям триумф - той спечели титлата в Клас 10 от Световните игри за хора с увреждания в Сочи (Русия). Тези успехи, както и представянето му през сезона му осигуриха и квота за Параолимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г. Припомняме, че Денислав Коджабашев е за втора поредна година Спортен талант на „Еврофутбол".

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов пък отличи Антоан Божилов, който през 2015 година грабна златния медал в дисциплината скок дължина с покрит норматив „Б" за Олимпиадата в Рио де Жанейро от Световните игри (до 23 г.) за хора с увреждания в Щадсканаал (Холандия). На същото състезание 21-годишният софиянец постигна 6-о място на 100 м и от 4-о място на 200 м.

Сред наградените бе и Михаил Христов за 5-та позиция в скока на дължина в клас T47 на Световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания в Доха (Катар). Мишо бе Спортен талант на „Еврофутбол" през 2013 и 2014 години.

Почетен плакет получи и Стела Енева, която е член на Групата на съветниците по програмата. Лично председателят на БОК Стефка Костадинова връчи наградата на световната шампионка в тласкането на гюле и сребърната медалистка в мятането на диск в категория F57 от първенството в Доха.