Калоян Паргов: БСП трябва да скъса с двойнствеността
Секция: ПОЛИТИКА
11 Ноември 2015 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: БСП трябва да скъса с двойнствеността

/КРОСС/„БСП трябва да скъса с двойнствеността". Това каза лидерът на БСП София Калоян Паргов в ефира на телевизия Bulgaria On Air. Той е категоричен, че вече е дошло времето партията да спре да работи основно с лозунги, когато става въпрос за обсъждане на платформи и програми. „Всеки от нас, излизайки навън, след поредното ни партийно заседание, вижда различна реалност, коментира той. - Нашите платформи трябва да станат по-разбираеми и достъпни за хората, за избирателите ни. Езикът ни трябва да се промени. Има и още нещо - досега се люшкахме между това дали сме социалдемократическа или социалистическа партия. В началото на годината съвсем ясно заявихме, че се позиционираме в лявото пространство. Държим твърдо на левите политики!".
Калоян Паргов добави, че оттук-нататък БСП няма как да участва във взимането на десни решения и даде пример с плоския данък, наложен от ляво правителство. „В крайна сметка, плоският данък за времето, в което беше наложен, имаше положителен ефект върху икономиката, обясни той. - Основният проблем на България след 25 години е липсата на икономика. Разрухата започна през 1990-а. Тогава беше унищожено производството, започна разпадът на системите за сигурност, а резултатът в тази сфера е днешното състояние на МВР. Всички очаквахме ЕС и НАТО да бъдат панацеята, която ще ни излекува от хроничните ни проблеми. Влизайки в ЕС през 2007 година нито едно правителство, включително и нашето, не показа какви са относителните предимства за нас в този съюз. Затова сега повечето държави от ЕС разчитат на произвоство, което да им донесе растеж, по-високи доходи, заплати, пенсии, а ние се уповаваме на европейските фондове".
Каузата на БСП оттук-нататък ще бъде борбата с бедността, заяви Калоян Паргов. „Това ще бъде наша основна политика, която ще отстояваме не само в рамките на местната власт. Ще я видите и в нашите конкретни предложения за Бюджет 2016. Другата ни кауза е да отстояваме демократичните устои на държавата.", категоричен бе Паргов.