Гергов: Да бъдем мъже и да дадем оставки. Другарю Миков, призови и Бюрото
Секция: ПОЛИТИКА
11 Ноември 2015 20:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гергов: Да бъдем мъже и да дадем оставки. Другарю Миков, призови и Бюрото

/КРОСС/"На областния съвет на БСП ще си подам оставката. Ръководството трябва да си извади оставките, да ги депозира, да отидем след януари на пълен цикъл избори и да се даде отчет. Ръководството на партията трябва да се преорганизира". Това заяви в предаването „Лице в лице" по bTV Георги Гергов, лидер на пловдивските социалисти и крупен бизнесмен.

"Трябва да бъдем мъже в този момент и да си дадем оставките. Другарю Миков, призови Бюрото в събота да си ходи", каза Гергов.

Според него въпросите в БСП не могат да се решават на парче. Трябва да има пълна промяна в партията, да се пуснат млади хора напред, да се намерят можещите хора. БСП е на път да се промени и смятам, че това ще го покажем в събота, коментира още Гергов и допълни, че в БСП от 15 години се мъчат да направят реформа и не успяват.

Според Гергов манипулацията и фалшификацията в изборите са минали всички граници.

„Това, което ГЕРБ направиха като резултати е кървава победа. Изборите в България не бяха както трябва, а дали са фалшифицирани или не - има органи, които ще кажат. Политиката иска хора с опит и те да бъдат в парламента, в правителството, на ключови места. Ние се нагледахме на проба-грешка, проба-грешка и това трябва да спре. За 25 години винаги за всичко е виновна БСП, каза още Георги Гергов.

Според него с балотажа в Пловдив са унижили Иван Тотев, а изборите са били манипулирани.