Един от терористите в Париж минал през Сърбия
Секция: СВЯТ
15 Ноември 2015 14:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Един от терористите в Париж минал през Сърбия

/КРОСС/Вътрешното министерство на Сърбия съобщи, че притежателят на сирийски паспорт, открит на мястото на една от атаките в Париж, е влязъл в Сърбия на 7 октомври и е потърсил убежище, съобщава Ройтерс.

Вчера стана ясно, че сирийският паспорт е бил използван при регистрация на гръцкия остров Лерос в началото на октомври.

Все още не е установено дали паспортът е фалшив и не е известно дали същата личност, която го е използвала, за да премине през Гърция е един от нападателите в Париж.

„Един от заподозрените терористи, А.А. (Ахмед Алмохамед - б.р.), към който имат интерес френските служби за сигурност, е регистриран на граничния пункт Прешево на 7 октомври тази година, когато той официално е поискал убежище", отбелязва се в съобщение на ведомството.

Пропускателният пункт се намира на границата на Сърбия с Македония.

„Проверки потвърдиха, че подробностите за него съвпадат с този човек, който е идентифициран в Гърция на 3 октомври. Няма заповед за арестуването му от Интерпол", добави сръбското ведомство.

По-рано съобщихме, че сръбският в. „Блиц" е публикувал неговия паспорт. От него става дума, че евентуалният терорист е сириецът Ахмед Алмохамед. След Сърбия той се отправил за Хърватия и Австрия.

Не се изключва паспортите да са откраднати.