Лондон може да започне въздушна операция в Сирия и без разрешение на ООН
Секция: СВЯТ
18 Ноември 2015 16:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лондон може да започне въздушна операция в Сирия и без разрешение на ООН

/КРОСС/За предпочитане е всички страни в Съвета за сигурност на ООН да подкрепят британски военни действия срещу „Ислямска държава" в Сирия, но не е от крайна необходимост. Това заяви британският премиер Дейвид Камерън пред парламента на страната, цитиран от Ройтерс.

Към момента Великобритания участва във въздушни операции срещу групировката само в Ирак. Камерън още вчера заяви, че ще представи план на парламента, който да включва бомбардировки срещу „Ислямска държава" и в Сирия.

„Разбира се, винаги е за предпочитане при тези обстоятелства да има пълна подкрепа в Съвета за сигурност на ООН, но трябва да кажа, че най-важното от всички неща е, че всяко предприето от нас действие ще бъде законосъобразно и ще помогне за защита на нашата страна", изтъкна той.

„Не можем да отбягваме въпроса как да разбием „Ислямска държава" в Ирак и Сирия", каза още той, настоявайки страната да се присъедини към въздушните операции в Сирия.

Премиерът на Обединеното кралство потвърди, че един британец е загинал, а трима са пострадали при атаките в Париж. По думите пострадалите са освободени от болницата и са се върнали във Великобритания. Други 15 души работят с психолог след получен стрес.

36-годишният Ник Алекзандър е загинал при атаката в концертната зала „Батаклан" в Париж.