Борисов хвали българските служби заради самолета с пияния поляк
Секция: ПОЛИТИКА
19 Ноември 2015 17:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов хвали българските служби заради самолета с пияния поляк

/КРОСС/Премиерът Бойко Борисов смята, че случаят с пияния поляк, заради когото самолет кацна извънредно на летище „Бургас" със сигнал за бомба, е показал как "много успешно си пазим границите".

Борисов публикува статус във Facebook, в който хвали българските служби за реакцията и заявява, че за мигрантите е "все по-ясно, че България е държава, през която не могат да минават безнаказано".

Припомняме, че рано сутринта самолет, пътуващ от Полша за Египет, кацна аварийно в Бургас заради сигнал за бомба на борда.

След проверка се оказа, че всичко това се е случило заради пиян пасажер - 67-годишен поляк, който подал фалшивия сигнал.

Ето какво точно написа Борисов в социалната мрежа:

"България показва, че много успешно си пази границите. Видя се при един абсолютно фалшив сигнал как се задействаха нашите служби в Бургас. За преминаващите нелегално границите ни е все по-ясно, че България е държава, през която не могат да минават безнаказано. Полагат се огромни усилия от службите за сигурност, от „Гранична полиция" и от подразделенията на армията, които подпомагат тези дейности. Винаги съм декларирал, че сме страна, която не воюва и която настоява по дипломатически път да се решават проблемите, защото когато някой праща самолети и ракети, не може да очаква мир от отсрещната страна."