Русия затяга мерките за сигурност преди световното по футбол
Секция: Русия
23 Ноември 2015 20:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия затяга мерките за сигурност преди световното по футбол

/КРОСС/Организационният комитет на световното първенство в Русия обещава по-високо ниво на сигурност по време на турнира, отколкото беше предварително заявено.

Това заяви за ТАСС председателят на комитета Алексей Сорокин. Въпросът за безопасността на участници и зрители на спортни прояви стана изключително актуален след терористичните атаки в Париж на 13 ноември.

"Когато разработвахме мерките за сигурност за световното първенство ние от самото начало обмисляхме най-тежките варианти. Нивото на сигурност ще бъде изключително високо и дори по-високо от планираното. При осигуряването на безопасност по време на шампионата в Русия ние ще имаме предвид абсолютно всички възможни заплахи", заяви Сорокин.

Мачовете от световните финали са планирани в периода от 14 юни до 15 юли на 12 стадиона в 11 града: Москва, Санкт-Петербург, Казан, Нижний Новгород, Саранск, Калининград, Волгоград, Екатеринбург, Самара, Сочи и Ростов на Дон.

Все още не е ясно дали Русия ще приеме финалите, тъй като в момента швейцарските власти водят разследване за избора на страната за домакин.