След съвещание в Министерския съвет: Русия и Турция да решат конфликта помежду си
Секция: ПОЛИТИКА
25 Ноември 2015 18:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
След съвещание в Министерския съвет: Русия и Турция да решат конфликта помежду си

/КРОСС/Решенията след ескалацията на напрежението със сваления от Турция руски самолет следва да бъдат търсени на двустранна основа чрез активни контакти между Москва и Анкара. Това е заключението след съвещание в Министерския съвет, проведено днес под ръководството на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, съобщи правителствената информационна служба.

Провеждането на заседанието на компетентните институции във връзка с инцидента с руския боен самолет е разпоредено от премиера Бойко Борисов, който е на посещение в Китай. На съвещанието е анализирана наличната информация, с която България като страна - член на НАТО и ЕС, разполага към момента.

Обсъдени са резултатите от вчерашното извънредно заседание на Северноатлантическия съвет и изявлението, направено впоследствие от генералния секретар на НАТО.

"Констатирано бе, че България и съюзниците ни в НАТО и ЕС имат интерес от бърза деескалация на напрежението, породено от инцидента. Решенията следва да бъдат търсени на двустранна основа чрез активни контакти между Москва и Анкара. Трайното политическо решение на кризата в Сирия е възможно само при успех на започналите във Виена дипломатически консултации", се казва в съобщението на правителствената пресслужба.