Блатер се почувствал унизен от действията на етичната комисия
Секция: СПОРТ
26 Ноември 2015 10:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Блатер се почувствал унизен от действията на етичната комисия

/КРОСС/Дългогодишният президент на ФИФА Сеп Блатер се е почувствал унизен от действията на етичната комисия. Швейцарецът обяви, че ще се бори за себе си и за международната федерация.

"Унизително е за президента на ФИФА, че етичната комисия идва и казва: "Ти си отстранен и не ти е позволено да влизаш в офиса повече". Това е като полицейска заповед и боли, но не ме убива. Аз ще се боря за себе си и за ФИФА", каза Блатер пред швейцарската SRF.

Заедно с президента на УЕФА Мишел Платини бяха отстранени за по 90 дни от постовете си, докато тече разследването. Етичната комисия е информирала французина, че е предложила доживотно наказание. Смята се, че същата санкция е поискана и за Блатер.

Президентът на ФИФА изрази неодобрението си. "Аз не съм служител на ФИФА. Аз съм президентът, който е избран от конгреса. Ако някой не е съгласен с начина ми на работа, трябва да се обърне към конгреса, който ме избра", заяви швейцарецът.

В основата на разследването срещу него и Платини е плащането на 2 млн. швейцарски франка към французина за работата му като съветник. Двамата твърдят, че са имали устно споразумение.

"Имах устен договор с Мишел Платини. През 1998 г. той приключи със световното (във Франция) и имах нужда да работи за мен. По това време той искаше 1 милион, а аз му казах, че няма пари. Той отговори: "Можете да ми платите по-късно".