Балет на лед... и на пости!
Секция: КУЛТУРА
26 Ноември 2015 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Балет на лед... и на пости! "Господарите на леда" отново поръчаха италианската кухня, този път - постна

/КРОСС/ След огромния интерес от самото начало на националното им турне, държавният "Балет върху Лед" на Санкт Петербург продължава обиколката си в България с грандиозни два нови спектакъла в София.

Датата е 30 ноември, когато в Зала 1 на НДК ще гледаме класиките "Спящата Красавица" и "Ромео и Жулиета", по оригиналните творби на Пьотър Илич Чайковски и Сергей Сергеевич Прокофиев.

Трупата отново пожела грижата за високите им изисквания по отношение на храната да бъде поверена на любимата им Trattoria Il Maestro Giuseppe Verdi в София. За тяхното специално меню ще се погрижи главният готвач Марко Лукиари - специалист в приготвянето на гениалната италианска „бедна кухня" - ястия, приготвени с минимална обработка на продуктите, без марината и само с натурални подправки. Типична за родния му Неапол, тя е особено подходяща и за специалния режим на спортистите.

За престоя си у нас руските балетисти поръчаха изцяло постни ястия, които включват много белтъчини и въглехидрати. Менюто им включва зърнени култури с плодове на закуска, салата и пица с гъби и зеленчуци на обед и салата и безглутенова пълнозърнеста паста за ранната им вечеря.

Трупата на държавният "Балет върху Лед" на Санкт Петербург включва 20 фигуристи, удостоени с почетното звание „Майстор на спорта" на Русия. Нейна особеност е , че от 1995 г. е първата и единствена в света, която представя спектаклите си на ледени площадки върху театрални сцени. Представленията са уникални - истински класически балет, със съответните костюми и декорация - „Лебедово езеро", „Спящата красавица", „Лешникотрошачката", както и „Пепеляшка". Всички постановки са дело на Константин Расадин - главен хореограф и балет майстор от 1979-а година. През последните десет години той и трупата му са гостували в САЩ, Канада, Холандия, Германия, Китай, Южна Корея, Тайван, Гърция, Португалия, Испания, Ирландия, Турция и още много други.

В София двата им нови спектакъла им ще се играят на сцената на Зала 1 на Националния дворец на културата. След това турнето ще завърши с две дати в Русе. Билети - в мрежата на eventim.bg.​