Волен Сидеров: Турция води агресивна политика спрямо България и гледа на нея като на територия
Секция: ПОЛИТИКА
26 Ноември 2015 13:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Волен Сидеров: Турция води агресивна политика спрямо България и гледа на нея като на територия

/КРОСС/Протест по повод сваления от Турция руски военен самолет се провежда пред турското посолство в София. Акцията е организирана от партия "Атака". 

Около 150 привърженици на „Атака" се събраха пред турското посолство и протестираха срещу политиката на Турция, като конкретният повод е свалянето от армията на руски боен самолет на границата със Сирия.

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров заяви, че това е варварски акт, извършен срещу самолет, който се бори с тероризма. Той припомни, че от „Атака" са внесли в Народното събрание декларация, с която призовават всички парламентарни групи да излязат с позиция и да осъдят този акт на турската страна.

Волен Сидеров каза още, че Турция е съсед на България, но никога не е била и няма да бъде партньор на нашата страна. „Турция води агресивна политика спрямо България и гледа на нея като на територия, от която може да извлече ресурси и печалба", посочи още Волен Сидеров.

Пред присъстващите той заяви, че държавната политика в България се диктува от американското и турското посолство.

Лидерът на „Атака" засегна и болезнената за него тема за задържането му и това на Десислав Чуколов в ареста, като каза, че България се управлява от българофоби.

Присъстващите развяваха български и руски знамена, скандираха убийци, звучаха патриотични песни и бойни маршове. Полицейското присъствие в района на турското посолство бе изключително засилено, имаше и жандармерия. Движението по булевард „Васил Левски" не бе спряно.

Представителите на „Атака" и част от протестиращите се отправиха към руското посолство, където да поднесат цветя в знак на съпричастност.

Протестиращите вече се разотидоха.