Ердоган: Турция възнамерява и в бъдеще да защитава границите си така, както със Су-24
Секция: СВЯТ
27 Ноември 2015 07:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ердоган: Турция възнамерява и в бъдеще да защитава границите си така, както със Су-24

/КРОСС/ Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че в случай на нарушаване на въздушните граници на страната, отговорът ще бъде същият като този при инцидента със сваления руски бомбардировач Су-24, предаде РИА Новости.

„Ако днес се случи същото нарушаване на въздушните ни граници, ние сме в състояние да дадем същия отговор“, заяви той в четвъртък на заседание на ръководителите на администрациите на селските райони в Анкара.

Припомняме, че във вторник руски Су-24 претърпя катастрофа в Сирия. Президентът на РФ Владимир Путин съобщи, че той е бил свален с ракета „въздух-въздух“ от турски изтребител F-16 и е паднал на територията на Сирия на четири километра от границата с Турция. Руският президент определи това като „удар с нож в гърба“ от страна на съучастниците на терористите. Турция твърди, че руският самолет е нарушил въздушното пространство на страната в района на границата със Сирия. Генералният щаб на ВС на РФ заяви, че Су-24М не е пресичал границата с Турция и това се потвърждава от данните на сирийската противовъздушна отбрана.