Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
27 Ноември 2015 07:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 9 ч. ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.
***
София.
От 11 ч. ще се проведе редовно заседание на Министерски съвет.
***
София.
От 9 ч. в зала „Мусала" на хотел „Хилтън София" Народното събрание ще бъде домакин на заседанието на Постоянната комисия на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. ( Митов, Цачева)
***
София.
От 9 до 17 ч. в Конферентна зала на хотел „Шипка" продължава вторият ден от семинар „Управление на търговски екипи".
***
София.
От 12 ч. в Националния пресклуб на БТА Инициативен комитет за построяването на паметник на българските революционери и герои от Македония, Беломорска Тракия и Одринско ще даде пресконференция.
***
София.
От 11 ч. ПП „Движение за радикална промяна „Българската пролет" организира протестен митинг пред резиденцията на турския посланик в София.
***
София.
От 11 ч. в в зала „Диамант", хотел „Рамада София хотел" ще се проведе заседание на ЦС на ДПС. От 13 ч. в зала „Мерджан" ще бъде дадена пресконференция.
***
София.
От 12 ч. в зала 2 - Северно крило на СУ „Св. Климент Охридски", Институт за ново икономическо мислене - България ще проведе дискусия на тема „Рискове и проблеми пред развитието на българската икономика в контекста на бюджет 2016г."
***
София.
От 13 ч. пред зала Фестивална ще бъдат пуснати 100 пощенски гълъба. Събитието е част от Национална изложба с международно участие, която ще продължи до 29 ноември и ще бъдат представени над 1000 гълъба от 50 породи, над 600 кокошки и водоплаващи птици от 30 породи, пауни, канарчета, папагали, екзотични птици, влечуги, земноводни, насекоми, морски свинчета и зайци.
***
София.
От 13.30 ч. в сградата на КЕВР, ще се проведе обществено обсъждане на Наредба за регулиране на качеството на ВиК услугите и Наредба за регулиране на цените на ВиК услугите.
***
Благоевград.
От 9.30 ч. ще се проведе редовно заседание на Общински съвет Благоевград.
***
Благоевград.
От 11 ч. в Конферентната зала на Областна администрация областният управител Бисер Михайлов свиква Областен съвет за тристранно сътрудничество.
***
Благоевград.
От 11 ч. в РЗИ - Благоевград ще се проведе заключителна пресконференция за отчитане на дейностите, извършени от инспекцията по проект „По-добри здравни грижи в българо-гръцката гранична зона" (BeHealth).
***
Благоевград.
Благотворителен концерт „Вярвам в теб! Да помогнем на бебе Валери!" ще се проведе в Благоевград. Община Благоевград подкрепя каузата, в която участие ще вземат известната българска поп изпълнителка Мариана Попова, както и популярният рап дует Румънеца и Енчев. Събитието ще се проведе от 18 ч..
***
Бургас.
От 9.30 до 13.30 ч. в Конферентната зала на хотел „Аква" Фондация Програма Достъп до Информация организира работна среща на тема „Какви са новостите в Закона за достъп до обществена информация", в рамките на проект „Увеличаване капацитета на неправителствените организации при търсене на обществена информация".
***
Бургас.
От 14 ч. в Областна администрация Бургас ще се проведе среща- дискусия на тема „100 години от Първата световна война - участие и отзвук в съвременността".
***
Бургас.
От 17 ч. в спортна зала „Младост" лидерът „Нефтохимик 2010" посреща „Левски" за шести пореден успех в Националната волейболна лига при мъжете.
***
Бургас.
От 18 ч. в Дом на писателя ще се проведе литературна премиера на тийнейдж романа „ОБЛОГ" на Стана Апостолова.
***
Бургас.
Благотворителен концерт в помощ на деца с Прогресивна мускулна дистрофия ще се проведе от 19 ч. в НХК.
***
Варна.
От 12 ч. в зала „Доц. д-р Д. Клисаров" във Факултета по дентална медицина ще се състои пресконференция по повод откриването на лаборатория „3D технологии в стоматологията", осъществена по Проект № ДФНИ Б02/19 от 19.12.2014г. с Бенефициент МУ-Варна „Проф. д-р Параскев Ив. Стоянов" и Финансова подкрепа от ФНИ към МОН на Р България.
***
Варна.
От 16 ч. в зала 1 на хотел „Черно море" ще се проведе Кръгла маса, организирана от Фондация „Деца с проблеми в развитието" по Проект "ДЕТЕ - Да сподЕлим с вашеТо семЕйство".
***
Варна.
От 16.30 ч. на „Паметник на приморци, загинали през Сръбско-Българската война 1885 година" пред сградата на Община Варна ще се проведе военен ритуал по случай 130-та годишнина от победата на българската войска при Сливница през Сръбско-Българската война 1885 г.
***
Велико Търново.
От 9.30 ч. в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на директорите на регионалните структури на Бюро по труда, Инспекция по труда и дирекция „Социално подпомагане".
***
Велико Търново.
От 10 ч. в хотел „Премиер" Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК в България ще открие Журналистически семинар по европейски въпроси.
***
Велико Търново.
От 10 ч. в зала 302 в Община Велико Търново ще се проведе заключителна национална конференция по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование".
***
Видин.
В 15 ч. кметът на Община Видин Огнян Ценков ще приеме Н. Пр. Антон Пъкурецу - посланик на Република Румъния в България и Виктор Дедию - съветник по културните въпроси при посолството.
***
Враца.
От 17 ч. в Конферентна зала ще бъде проведено обществено обсъждане на Бюджет 2016 на на Община Враца.
***
Горна Оряховица.
В УМБАЛ „Св. Анна" - София продължава вторият ден от Третия национален семинар на БУЛНОЗО Академия „ Превенция и контрол на вътреболничните инфекции-елемент на качествени и безопасни медицински грижи".
***
Казанлък.
От 9.30 ч. в ОДЗ „Слънчице" ще се проведат педагогически уроци организирани с учители от други градове от Сдружение „ С грижа за децата до 7".
***
Казанлък.
От 11 ч. в Мултимедийната зала на ИМ „Искра" ще се проведе двудневна Национална научна конференция „ Казанлъшкият край в българската история".
***
Кюстендил..
От 10 ч. в Административен съд - Кюстендил ще заседава по дело за касиране на изборите за общински съветници в Кюстендил.
***
Плевен.
От 10.30 ч. в Регионалния пресклуб на БТА новоизбраният председател на Общинския съвет в Плевен Митев ще даде пресконференция.
***
Пловдив.
От 13.30 ч. в Парк хотел Санкт Петербург заместник-министърът на икономиката Любен Петров ще връчи награда за „Цялостен принос в развитието на мебелната промишленост в България" по време на откриването на четвъртото поредно издание на Годишната конференция на браншовете „Дървообработване" и „Мебелна промишленост", организирано от Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП).
***
Пловдив.
От 13.15 ч. ще се проведе четвъртата поред Годишна конференция на браншове Мебелно производство и Дървообработване. Събитието ще бъде открито от Заместник министъра на икономиката - г-н Любен Петров и Заместник министъра на земеделието и храните - инж. Георги Костов.
***
Пловдив.
От 14 ч. на Лапидариума в Стария град ще се състои официалното откриване на „Дефиле на младото вино". То ще бъде предхождано от традиционното Дионисиево шествие, което тръгва в 13 ч. от площад „Стефан Стамболов".
***
Пловдив.
От 14 ч. в зала „Париж" на хотел „Новотел" заместник-кметът по „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците" на община Пловдив, Розалин Петков ще вземе участие в Българо-Турски бизнес форум.
***
Пловдив.
В Пловдив ще се проведе първата двудневна среща с участието на медиите на Българската петролна и газова асоциация /БПГА/. В 14 ч. ще се състои демонстрация в пласментно-снабдителна база - Пловдив. Официалното откриване на срещата е от 15.45 часа в хотел Санкт Петербург.
***
Разград.
От 10 ч. в зала 712 на Областна администрация Разград ще се проведе семинар във връзка със Закона за защита при бедствия.
***
Русе.
От 11 ч. във фоайето пред Пленарна зала на Община Русе ще бъде открита изложба с експонати, изработени от хора с увреждания.
***
Сливен.
От 11 ч. в пресклуб Сливен ще се проведе традиционната месечна пресконференция на ръководителите на Дирекция „БТ", Д„ИТ" и Д„СП".
***
Свищов.
От 17.30 ч. в зала № 1 на Община Свищов ще се проведе публично обсъждане на проекта за бюджет на общината за 2016 г.
***
с. Писарево.
От 14 ч. в салона на НЧ „Съгласие 1905" ще се състои тържествен концерт по случай 110-годишнина от създаване на читалището.
***
Стара Загора.
От 11 ч. в зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе пресконференция на кмета Живко Тодоров, на която той ще обяви промените в екипа си. Заключителната пресконференция по проекта Създаване на проектна готовност за кандидатстване по Оперативна програма „Регионално развитие" за периода 2014-2020 г." ще се състои от 12 ч. в зала 2.
***
Тополовград.
От 11 ч. в залата на Общински съвет - Тополовград ще се състои откриваща пресконференция за представяне на най-новия проект на Община Тополовград „Предоставяне на услуги за независим живот на територията на община Тополовград".