В. Енчев: Нито Симеонов е патриот, нито Каракачанов е революционер
Секция: ПОЛИТИКА
27 Ноември 2015 18:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
В. Енчев: Нито Симеонов е патриот, нито Каракачанов е революционер

/КРОСС/ „Водени от пещерния си антикомунизъм и русофобия, лидерите на ПФ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов се оказаха в един коалиционен блок с ДПС и заедно с Лютви Местан одобриха сделка, която е тежък удар по българските Военновъздушни сили", казва председател на „Движение за радикална промяна „Българската пролет" Велизар Енчев в обръщение към членовете и симпатизантите на НФСБ и ВМРО във връзка с гласуваната днес ратификация на договора с частен полски завод за ремонт на български изтребители МИГ-29.

„С това срамно гласуване „Патриотичен фронт" отново показа, че враждата му с ДПС е театър, целящ да заблуди хилядите честни хора, повярвали на НФСБ и ВМРО и дали гласа си за тях на последните избори. Доказателство за лицемерието на тази псевдопатриотична формация е фактът, че въпреки ултиматумите й към ГЕРБ, до този момент не са свалени новините на турски по БНТ, не е отстранен протурският зам.-военен министър, не са прекратени неизгодните за България енергийни договори с американските собственици на ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3, нито е премахнат плоският данък. Нещо повече - по време на вчерашните дебати за антисоциалния Бюджет 2016 Валери Симеонов не само го подкрепи, но го обяви за възможно най-добрият. Така говорят не патриоти, а неолиберали и поклонници на дивашкия капитализъм, каквито всъщност са Симеонов и Каракачанов. Нито първият е патриот, нито вторият е революционер. С действията си в Народното събрание ПФ обслужва антинародните действия на управляващите в икономиката, енергетиката, отбраната и социалната сфера. Симеонов и Каракачанов не за първи път гласуват с ДПС по фундаментално важни закони и договори. През май т.г. те подкрепиха и новият десетгодишен договор, който продължи сключеното през 2005 г. споразумение със САЩ за разполагане на четири американски бази на българска територия. Една година след влизането им в парламента, погазвайки всички обещания пред избирателите си, НФСБ и ВМРО се изродиха в проатлантически и русофобски партии, изцяло подкрепяйки действията на ГЕРБ във вътрешната и външната политика", посочва В. Енчев.

„Отворете очите си и вижте грозната истина за тези лъжепатриоти, които са кресливи противници на ДПС, но при важни гласувания в парламента са в един отбор с партията на Лютви Местан и Реджеп Ердоган. Днес те извършиха още едно грозно деяние - след като Радан Кънев обяви за „руски мекерета" противниците на договора с полския завод, те ръкопляскаха на това примитивно изявление, вместо да го осъдят. На практика „Патриотичен фронт" е на крачка от вливането си в Реформаторския блок, с когото се съгласуват всички действия на НФСБ и ВМРО", отбелязва В. Енчев и .призовава членовете и симпатизантите на НФСБ и ВМРО да оттеглят подкрепата си от „патериците на ГЕРБ и Реформаторския блок", да напуснат двете партии и да се присъединят към „Българската пролет".