Руснак тласна невероятните 264 килограма в щангите
Секция: СПОРТ
29 Ноември 2015 10:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руснак тласна невероятните 264 килограма в щангите

/КРОСС/26-годишният руснак Алексей Ловчев тласка щанга от 264 килограма в последния ден на световното в Хюстън (САЩ). Така той прати в историята 11-годишния рекорд на планетата на легендарния иранец Хосни Реза Заде с цели 2 кила. Ловчев събра и двубой от 475 килограма, с 5 повече от рекорда на Реза Заде, поставен на олимпиадата в Сидни през 2000 г.

Ловчев вече си бе осигурил титлата, когато поиска рекорда и нямаше никакъв проблем с щангата. Той дори не трепна на тази тежест. Ловчев изпревари втория Лаша Тарахадзе от Грузия с 18 килограма. Естонецът Март Сейм взе бронза с 438 килограма.

Рекорд бе поставен и по лично тегло. Полякът Кржищоф Клицки се качи на подиума, след като удари на кантара 180,4 килограма, но хвана нула в изхвърлянето. Така той изпревари по този показател американката Холи Елизабет Менхолд, която тежеше 174,24 килограма, но остана едва 23-а при жените.

Татяна Каширина (Русия) спечели последната титла в свръхтежката категория при жените с двубой от 333 килограма. На 8 от нея остана китайката Супин Мен, а третото място остана за Кук Хян Ким (КНДР) с 298 кг.