60-те страни, с които “Даеш” ще води война. Само да ни намерят на картата!
Секция: Анализи
29 Ноември 2015 11:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
60-те страни, с които “Даеш” ще води война. Само да ни намерят на картата!

/КРОСС/Или защо ислямистите не включиха България в списъка си с държави мишени

"Държавата, това съм аз." Не го е казал Бойко.

Но е факт - когато го няма него, няма я и държавата. Или поне никой не може да я намери. Оня ден "Ислямска държава" публикува списък с държавите, които са ѝ врагове и възнамерява да атакува. Сред тях са всички страни, с които граничим, - Гърция, Турция, Македония, Сърбия, Румъния, по-централни - Чехия и Словакия, и даже недотам приети като отделни държави, какъвто е случаят с Тайван. Абе даже Малта е на картата на ислямистите, само България не е. Ще кажете, ми щото България к'ва държава е! И въпреки това не е честно!

Нанесена ни бе кръвна обида. Не стига, че

години наред се

борехме да ни

намерят

европейците,

все още продължаваме да се борим да ни открият инвеститорите, а сега и на терористите ще трябва да им се стараем. Дано поне те нямат списък с критерии за изпълняване, че аман от тия конкурси. Дотук няма критерий в междудържавен конкурс, който да сме изпълнили като хората. Във всяка класация сме предпредпоследни. Забележете - даже не успяваме и да се провалим като хората и да заемем барем най-последното място, ми все някъде на опашката кретаме. То не беше борба с корупцията, то не беше спиране на организираната престъпност, то не бяха грамотност, щастие или здравеопазване - все сме сред двойкарите. Ако имаше критерии за незначителност и незабележимост, сигурно и тях нямаше да изпълним докрай - нямаше да ни забележат, че да ни оценят.

Не знам как "Ислямска държава" си прави списъците, но явно й куцат източниците. Представям си само как се провежда разговор между Мохамед Бомбаджията и Ахмед Стратега.

Ахмед: "Мохамед, сега ще ти кажа за кои държави да си купиш билети, ще те пращаме командировка, Аллах да ти е на помощ..."

Мохамед: "Добре, ама ако може зимата да не е много на север, че ми духат снежни ветрове под полата, Аллах да ми е на помощ."

Ахмед: "Ми ти няма да ходиш по чаршаф, ще се облечеш като неверник. Само брадата не махай, много пази от сняг, Аллах да ти е на помощ."

Мохамед: "Гърция, Албания, Македония... Тук това бяло петно какво е?"

Ахмед: "Не знам, а и ходжата не казва. Я виж във фейсбук или гугъл нещо дали няма, иншаллах, за тази територия."

Мохамед клика из гугъла и внезапно зазвучава "Нема такава държава" на Слави. Поглежда към Ахмед. Ахмед чете в своя компютър: "Егати държавата, щом аз съм й ви-цепремиер." Обръща се към Мохамед: "Абе, тия от тази територия не са ли баняджиите?"

Мохамед: "Не помня, не съм ги забелязал, Аллах да ми е на помощ." Пускат си парламентарен контрол. ДПС и БСП се карат за сваления самолет.

Ахмед:

"Сега тия от

руското или от

турското народно

събрание са?

Това да не е някаква дъщерна фирма?"

Мохамед изравя замислено фъстък от баклава от брадата си, лапва го и сумти. "Не знам. Не ги разбирам. Те "за" или "против" са?

Ахмед: "Ми и двете, Аллах да им е на помощ." Слушат още малко от Народното събрание и разочаровано казват в един глас: "Изпреварили са ни, брат, Аллах да им е на помощ! Тия в това Народно събрание от кой клон са, сунитския или шиитския, не съм ги чувал, ама много жестоки, бе, Аллах да ни е на помощ. Да спираме да ги търсим и дано те не ни намерят, че отидохме!"

И всичко това, само, защото Бойко беше в Китай, а него като го няма, няма и държава. Онзи ден премиерът, Господ, Аллах, Буда и Ванга да са му на помощ, се върна, затрупан с армагани в родината, като китайците предвидливо му подарили и 3D портрет. В случай, че пак замине в командировка, да остави поне свой портрет, та да не изчезва държавата съвсем от картата.

И тъй като, както е известно, изкуството ражда изкуство, пиарките на премиера, вдъхновени от китайската калиграфия, сътвориха истинска поема, описваща великолепния портрет на Борисов. Ето част от текста, който вероятно също е изписан на коприна, като очите на премиера: "Художественото произведение е изработено с най-новата техника за рисуване със спрей, съдържащ разтворими във вода вещества, като така се създава триизмерен блестящ образ, разкриващ красотата на коприната.

Портретът е внимателно обработен срещу плесени, устойчив е на светлина и срещу бактерии. Като подарък, носещ "Късмет и щастие" (Gi Xiang Ru Yi), е изработен с елементи на традиционната китайска култура, включващи облаци, които вещаят добро и Ruyi (изделие от вид нефрит, символизиращо благопожелания), изящно издълбано върху палисандрово дърво. Описание на изделието е написано на дребен калиграфски китайски шрифт, а дървената опаковка е украсена с брокат Song - похват, с който се гордее китайското материално културно наследство."

Муш, боц, въх, уби ма! Както казват по филмите. От цялата тази поезия аз все пак така и не разбрах: този портрет истински китайски ли е? Като ония картички от едно време? Дето като го наклониш и намига?

Източник: в. 24часа