„Известия“: Русия е готова да забрани месните и млечните продукти от Турция
Секция: Русия
30 Ноември 2015 08:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Известия“: Русия е готова да забрани месните и млечните продукти от Турция

/КРОСС/ Руското правителство може да забрани доставките от Турция на охладено и замразено месо от едър рогат добитък, птичето месо и субпродукти, млечните продукти, плодовете и зеленчуците, както и рибните продукти, пише в понеделник вестник „Известия“, позовавайки се на източник, близък до министерството на селското стопанство на РФ,  предаде РИА Новости.

Също така в списъка на забранените за внос продукти могат да влязат сушени или пушени месни продукти, мляко и млечни продукти, включително сирене и кашкавал и продукти без лактоза, всички риби, включително морски дарове и миди, ядки, плодове и зеленчуци, включително хранителни корени и луковици, горски плодове и билки, съобщава изданието.

Пълният списък на правителството с икономическите мерки по отношение на Турция ще бъде публикуван на 1 декември.

По-рано руският президент Владимир Путин възложи да бъде въведена забрана за чартърните полети между страните, забрани на работодателите от 1 януари 2016 г. да наемат работници с турско гражданство. Той постанови също забрана или ограничение на дейността на намиращите се под юрисдикцията на Турция организации на територията на Русия и разпореди забрана или ограничение на внос на някои турски стоки.

Отношенията между Турция и Русия се изостриха след инцидента с руския военен самолет. Припомняме, че във вторник руски Су-24 претърпя катастрофа в Сирия. Президентът на РФ Владимир Путин съобщи, че той е бил свален с ракета „въздух-въздух“ от турски изтребител F-16 и е паднал на територията на Сирия на четири километра от границата с Турция. Руският президент определи това като „удар с нож в гърба“ от страна на съучастниците на терористите.