ВМРО: Турция в ЕС означава Турция да присъедини Европа, а не Европа да присъедини Турция
Секция: ПОЛИТИКА
30 Ноември 2015 11:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ВМРО: Турция в ЕС означава Турция да присъедини Европа, а не Европа да присъедини Турция

/КРОСС/Приемането на Турция в Европейския съюз е недопустимо. За либерализация на визовия режим с Турция пък е много рано. Това е становището на ВМРО по повод очертаващата се „сделка" ЕС - Турция по отношение на нелегалните мигранти.

Влизането на Турция в ЕС е по-опасно и от влизането на бежанци и нелегални мигранти. Мигрантите могат да бъдат спрени, а икономическата и ислямистка експанзия на 80-милионна Турция към ЕС - едва ли. Влязла в ЕС, не Турция ще се присъедини, а по-скоро тя ще присъедини слаба и безволева Европа.

Според председателя на ВМРО Красимир Каракачанов в последните дни вече стана ясно, че Турция на практика подкрепя ислямистите и отдавна се опитва да осуети общи действия срещу тях от страна на Запада и Русия. Сега югоизточната ни съседка изнудва Европейския съюз с нелегалните мигранти - и то в дни, когато светът отново е смутен от политически убийства в Турция. Турция е като язовир с мигранти и Ердоган заплашва да отвори шлюза към ЕС.

За справяне с мигрантския проблем ВМРО предлага пет бързи решения от българска страна: довършване на оградата по границата; разполагане на повече армейски части в пограничните райони; фактическо затваряне на границата; всички дошли чужди граждани, които не могат да докажат бежанския си статут трябва да бъдат незабавно връщани; проповядващите радикален ислям духовници също нямат място в България. Тези, които не са български граждани, трябва да бъдат екстрадирани от страната, а тези, които са български граждани, завършили ислямски учебни заведения в страни, изповядващи уахабитски ислям - да не бъдат допускани до извършване на каквато и да било религиозна дейност.

Кризата с мигрантите всъщност е криза на европейското лидерство. Крайно време е Европа да има своя силна позиция, а не да е заложник на американски, руски и каквито и да било чужди интереси. Това означава ясни и непробиваеми външни граници на Европа, а не „горещи точки", сделки, избирателно пропускане на лодки и т.н. Ако Европейският съюз не може да покаже воля, значи от него няма смисъл.

Именно ВМРО предупреждаваше за всичко, което днес се вижда ясно: Турция се ислямизира, Турция насочва мигрантите към ЕС, квотите няма да сработят, не става дума за бежанци, а основно за нелегални мигранти. Преди две години за това говореше само ВМРО и за съжаление се оказвахме прави.

Сега ВМРО отново предупреждава: идеята да се наливат милиарди в Турция ще сработи, точно колкото сработи идеята с квотите! Да плащаш на Ердоган е ентиевропейско и антихуманно. Това всъщност е рекет! Европа плюе на съвестта си и това скоро ще се обърне срещу нея, категорична е ВМРО.