Научно-технологичен парк валидира собствена пощенска марка
Секция: ИКОНОМИКА
01 Декември 2015 12:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Научно-технологичен парк валидира собствена пощенска марка

/КРОСС/ На официална церемония по-рано днес беше официално валидирана пощенска марка на Научно-технологичен парк. На събитието присъстваха изпълнителният директор на София Тех Парк АД Елица Панайотова, директорът на Български пощи Деян Дънешки и авторът на визията Филип Бояджиев.

„Марката е символичен, красив жест, чрез който да останем в историята, а защо не и в този забележителен Музей на съобщенията, от една страна, но от друга - да отбележим старта на Научно-технологичния парк, предстоящ идната седмица. Освен откриващата церемония на 11 декември, предвиждаме амбициозна международна конференция, чийто замисъл е да разясни за по-широката общественост ролята на един научно-технологичен парк. Очакваме интересни лектори и лидери на мнение от цял цвят. На всички гости ще подарим именно тази марка с печат", заяви изпълнителният директор на София Тех Парк Елица Панайотова.

Художникът Филип Бояджиев от своя страна сподели, че заданието е било истинско предизвикателство за него. С едно изображение той се е опитал да пресъздаде три от ключовите думи, който изникват в ума на всеки човек, когато се спомене Научно-технологичния парк, а именно „технологии, иновации и наука". Номиналната стойност на пощенската марка е 1 лев, а тиражът и - 12 хиляди бройки.

Официалното откриване на Научно-технологичен парк предстои на 10-11 декември 2015 година.