Бебе спи върху 11 кг хероин в кола, управлявана от турчин
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Декември 2015 14:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бебе спи върху 11 кг хероин в кола, управлявана от турчин

/КРОСС/Хероинова възглавницав кола, управлявана от турски гражданин, откриха митничари на Капитан Андреево, съобщиха от агенция Митници. Върху възглавницата спяло малко дете.

Почти 11 кг хероин е бил скрит във възглавница. Автомобилът е с румънска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния. Шофьорът е турски гражданин. Освен него, в колата пътува жена с малко дете. Превозното средство е селектирано от митническите служители за щателна проверка.

При проверката се установява, че на задната седалка върху възглавница спи невръстно дете. Въпреки това възглавницата е проверена, като при отварянето й митническите служители откриват в нея 20 пакета, пълни с бежово прахообразно вещество с общо тегло 10,748 кг.

При направения полеви наркотест веществото реагира на хероин. Стойността на открития наркотика по цени на съдопроизводството е близо 1 млн. лв.

Автомобилът и шофьорът му са задържани. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Свиленград под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.