Григор Димитров вероятно ще пропусне турнира в София
Секция: СПОРТ
01 Декември 2015 15:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров вероятно ще пропусне турнира в София

/КРОСС/Григор Димитров все още не е потвърдил дали ще участва в турнира от сериите "АТП 250" в София догодина. По всичко изглежда, че най-добрият български тенисист ще пропусне надпреварата, която ще се проведе между 1 и 7 февруари в зала "Арена Армеец".

Днес министърът на младежта и спорта Красен Кралев изрази надежда, че българската публика ще може да види Димитров в състезателни условия, а не само в демонстративни. Кралев обаче намекна, че това вероятно няма да се случи.

"Ако той реши да участва, ще бъде в негова полза не само заради публиката, а и защото ще има голям шанс за успех. В крайна сметка ние правим този турнир и заради публиката, и заради нашите състезатели", каза Кралев.

"Имаме много успешни състезатели, не е само Григор Димитров. Освен това имаме Адриан Андреев, който е огромен талант. Има огромен интерес към практикуването на този спорт в България. Наистина много работихме, за да спечелим този турнир. Всичко това го правим с ясното съзнание, че тенисът е един от спортовете, които ангажира най-много хора - от 5 до 70-годишни", допълни той.

"Турнирът в София е чудесен шанс и за Григор, и за българската публика. Едно е да играеш демонстративен мач, друго е в състезателни условия. Видяхме колко много българската публика обича Григор. Дано да успее да го види в състезателни условия", каза още спортният министър.