Хосе Карерас вдигна на крака препълнината зала 1 в НДК
Секция: КУЛТУРА
04 Декември 2015 12:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хосе Карерас вдигна на крака препълнината зала 1 в НДК Великият тенор си взе „сбогом" с българската публика с незабравим концерт

/КРОСС/Великият тенор Хосе Карерас се раздаде на прощалния си концерт с българската публика снощи в препълнената Зала 1 на Националния дворец на културата (НДК).

"Благодаря Ви, че сте тук. За нас е изключителна чест да сте в една от най-големите зали в Европа - Зала 1 на НДК!", обърна се директорът на Двореца Мирослав Боршош към знаменития тенор. От своя страна Карерас благодари на Мирослав Боршош за топлото посрещане и перфектната организация. "За мен също е чест да бъда в България. Имате великолепна сграда! А българската публика е невероятна".

Спектакълът, с който световноизвестният певец си взе „сбогом" с родната публика, бе открит от диригентката Любка Биаджони с увертюра от "Прилепът" на Щраус. След това концертът продължи с изпълнения на оркестъра „София Симфоникс" с диригент Давид Хименес, който остана на сцената с Карерас. Повече от два часа публиката се наслади на великолепно изпълнените от тенора творби на Йохан Щраус, Джузепе Верди, Едвард Григ и други. Руското сопрано Анна Аглатова омая зрителите със своя глас и харизма.

По време на концерта Хосе Карерас получи най-високата степен на ордена на Министерството на културата "Златен век" и грамота за заслугите си в развитието и популяризирането на културата и изкуството.

На финала Карерас взриви залата с песента от златните години на "Тримата тенори" - Torna A Surriento.