М. Чавушоглу: Крим е част от Украйна
Секция: СВЯТ
04 Декември 2015 19:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
М. Чавушоглу: Крим е част от Украйна

/КРОСС/ Турция подкрепя „териториалната цялост на Украйна, част от която е Крим", заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от „Взгляд".

„Турция изразява последователната си позиция в подкрепа на независимостта на Украйна и териториалната й неприкосновеност, част от която е Крим", подчерта първият дипломат на Анкара след среща с руския си колега Сергей Лавров в кулоарите на срещата на Съвета на министрите на страните от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа в Белград, предаде ТАСС.
По думите на Чавушоглу срещата между двамата е преминала в доброжелателен дух.
Лавров от своя страна заяви, че в разговорите с турския си колега не е чул нищо ново в позицията на Турция относно инцидента с руския самолет Су-24.
Срещата между Чавушоглу и Лавров се проведе по настояване на турския първи дипломат и продължи 40 минути.
На 2 декември лидерът на Крим Сергей Аксьонов обяви, че започва процедури по разтрогване на всички инвестиционни споразумения с турски бизнесмени. Общата стойност на турските инвестиционни проекти, от които се отказва Крим, са за близо 500 млн. долара.
До криза в отношенията между Русия и Турция се стигна, след като на 24 ноември руски бомбардировач Су-24 бе свален над Сирия от изтребители на турските ВВС.