Среднощна стрелба до РПУ-то в Девня
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Декември 2015 09:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Среднощна стрелба до РПУ-то в Девня

/КРОСС/Среднощни изстрели изведоха на улицата жителите от централния квартал на Девня, съобщи Топновини. Екшънът се разигра на разстояние по-малко от 100 метра от сградата на местното РПУ. Пред него преди дни стотина граждани протестираха срещу убийците на 23-годишния Мартин Кателиев и бездействието на полицията.

Във вторник вечерта, на главната улица в квартал "Река Девня", двама местни младежи били засечени от три коли. Нападателите излезли навън, отворили вратата на автомобила, в който пътували младежите, и ги изкарали на улицата. Започнали да ги налагат, а след това един от бабаитите размахал пистолет и тръгнал да стреля напосоки. След екшъна, районът бе отцепен в широк периметър, а местни полицаи събираха гилзи до след полунощ.

Към момента не са установени причините и участниците в конфликта. Според друга версия, всички действащи лица са отведени за разпит в близкото РПУ.

При инцидента няма убити и ранени. "Да те е страх вече да отидеш до магазина", коментира местна жителка, близка на нападнатите момчета.