От днес стартира продажбата на живи елхичка
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Декември 2015 11:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
От днес стартира продажбата на живи елхичка

/КРОСС/ От днес стартира продажбата на живи елхички, предоставени от Държавните горски предприятия. Благотворителната инициатива, организирана от Министерство на земеделието и храните, тази година преминава под мотото „Купи жива елхичка, помогни на дете!" Кампанията ще продължи до 15 декември, като за нея са предвидени 3 хиляди дръвчета. Пет лева от всяка продажба ще отиват за деца, болни от аутизъм. 

Цената на дръвчетата е между 25 и 30 лв., в зависимост от характеристиките и вида им. Елхите ще могат да се купят пред сградите на Държавните горски стопанства в областите Враца, Монтана, Велико Търново, Габрово, Варна, Шумен, Благоевград, Пловдив, Сливен, Бургас, Кърджали, Ямбол, Смолян, Търговище, Кюстендил, Добрич, Стара Загора. В София дръвчетата от кампанията ще се продават на тротоарното пространство пред сградата на Министерство на земеделието и храните в часовете от 14 до 19 часа. На 13 декември, неделя, местата за продажба ще са отворени от 10 до 18 часа.

Инициативата е подкрепена от известните публични личности-Део, Поли Генова, Георги Мамалев, Петър Стойчев и Калин Сърменов.