Проф. М. Константинов: Ако бежанците нападнат, ще трябва народно опълчение
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Януари 2016 09:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. М. Константинов: Ако бежанците нападнат, ще трябва народно опълчение

/КРОСС/Да се укрепи българската армия, да се види с какви сили разполага полицията и дали не трябва да се премине към някакъв вид народно опълчение - за това призова от ефира на Нова телевизия проф. Михаил Константинов във връзка с бежанците. Той уточни, че има предвид организирани сили, а не агресивни групи, които да се саморазправят с чужденците. 

„През последните 2-3 години ръководителите на Европа направиха толкова много глупави грешки, че аз не бих повярвал. Те продължават да правят тези грешки и отказват да назоват проблема. Оплели са се в политически коректното говорене и чакат техните народи да изригнат, но тогава ще стане страшно", коментира Константинов.

Ако започнат погроми на Запад, те ще се пренесат и тук, предупреди той. 

От своя страна социологът Кънчо Стойчев настоя за ясна позиция на българското държавно ръководство, заявена на висок глас, защото към момента, по думите му, политици мълчат по въпроса.

„Случката не е след нас, тя е пред нас. И ние трябва да се организираме. Защото става дума не просто за друга култура, а за друг начин на изживяване на социалното пространство. Представете си, че стане междурилигиозен конфликт между самите бежанци - сунити и шиити например. Мен ме засяга това, че Европа в момента няма лидерство", заяви Стойчев.