LG Electronics инвестира допълнително $ 435 милиона в производството на соларни клетки
Секция: Технологии
13 Януари 2016 13:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LG Electronics инвестира допълнително $ 435 милиона в производството на соларни клетки

/КРОСС/ LG Electronics (LG) обяви плановете си да разшири значително бизнеса си в сферата на решенията за слънчева енергия с мултимилионна инвестиция, с която ще увеличи способностите си да произвежда соларни панели в Южна Корея.

LG подписа Меморандум за разбирателство с корейския град Гуми и ще инвестира 435 милиона щатски долара (527,2 милиарда южнокорейски вона), за да увеличи съоръженията си за производство на соларни клетки в града. Добавянето на шест производствени линии към настоящите осем ще увеличи капацитета от 1GW до 1.8GW до 2018 г. и 3GW - еквивалента на електричеството, което консумират един милион домакинства - до 2020 г.

„В следствие на инвестицията, бизнесът на LG в сферата на слънчевата енергия ще бъде с много по-силна позиция да бъде динамичен двигател на положителен ръст", каза Лий Санг-бонг, президент на LG и ръководител на Energy Business Center и B2B Office. „LG е активно участваща в бизнеса за соларна енергия вече две десетилетия и вярваме, че масовите потребители са повече от готови да обърнат по-сериозно внимание на слънчевата енергия".

LG стартира своя соларен бизнес през 1995 г. и основа Energy Business Center през ноември 2014 г., за да съблюдава дейността на Слънчевия, Energy Storage System (ESS) и Осветителния бизнес. През август 2015 г., LG представи най-напредничавото си решение за слънчева енергия NeONTM 2 с иновативна Cello технология, съставена от 12 тънки жици вместо 3 шини, идеални за собствениците на домове, които искат да увеличат максимално потенциала за производство на енергия в ограниченото пространство на покрива. NeONTM 2 е отличèн и с наградата Intersolar AWARD за Фотоволтаика миналата година.