Задържаха трафикант на деца бежанци
Секция: СВЯТ
26 Януари 2016 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха трафикант на деца бежанци

/КРОСС/Полицаи от Брезник са задържали перничанин, превозващ чужди граждани. Нелегалният превоз е установен в понеделник , в рамките на специализирана полицейска операция.Колите с бежанците са спрени за проверка на пътя между брезнишките села Извор и Брезнишки извор. При спирането на автомобилите Тойота „Форнър" и Нисан „Патрол", единият от водачите избягал и са предприети действия за издирването му.

Униформените установили, че в двете коли пътуват 37 чужди граждани, от който 25 деца на възраст от 1 до 12 години, представящи се за иракчани. В ареста е 40-годишният М.И. от Перник, на когото е наложена полицейска мярка за срок от 24 часа. Той е шофирал Нисана.

Иззети са и автомобилите, с който са превозвани иракчаните. Предприети са процесуално-следствени действия за установяване самоличността и произхода на 37-те, които са притежавали карти на чужденци. Срещу 40-годишният жител на Перник е започнато досъдебно производство по чл. 281 от НК. Наказанието е лишаване от свобода до 5 години и глоба от 3 до 10 хиляди лева. Мъжът е познат на органите на реда с използване на неистински документи, незаконно притежаване на оръжие и шофиране на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 промила.