Швеция ще експулсира до 80 000 бежанци
Секция: СВЯТ
28 Януари 2016 13:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Швеция ще експулсира до 80 000 бежанци

/КРОСС/ Швеция ще експулсира до 80 000 имигранти, пристигнали на нейна територия през 2015 година, чиито молби за убежище са били отхвърлени. До това решение се стигна след инцидент в приют за бежанци, при който беше намушкан сирийски имигрант.

Вътрешният министър на Швеция обяви, че целта е в близката една година да бъдат експулсирани всички кандидати за убежище, чиито молби са били отхвърлени. Според него броят им е най-малко 60 000 души, но може да се окаже и повече - до 80 000. Той допълни, че процедурата вече е стартирала - правителството е поискало от полицията и имиграционната служба да организират логистичната процедура.

Германският канцлер Ангела Меркел ще обсъди днес имиграционната криза в Европа с върховният представител на Европейския съюз Федерика Могерини. Правителството на Меркел одобри вчера нов проектозакон, който улеснява депортирането на мигранти, замесени в престъпна дейност. Причина за изготвянето му бяха масовите сексуални нападения срещу жени в новогодишната нощ, за повечето от които бяха обвинени мигранти.