БСП и ДПС протакат внясането на вота на недоверие
Секция: ПОЛИТИКА
28 Януари 2016 17:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП и ДПС протакат внясането на вота на недоверие

/КРОСС/БСП и ДПС отлагат вота на недоверие за след 8 февруари. Причината - следващия петък (5 февруари) ще искат изслушване на здравния министър Петър Москов заради скандала с ваксините "Пентаксим" от Турция.

След внасянето на искането на недоверие парламентът трябва да го разгледа не по-рано от три и не по-късно от седем дни. Ако бъде внесено следващата седмица, може дебатите по него да съвпаднат и с изслушването на министър Москов, коментираха депутати от левицата.

Днес беше първата среща на експертните работни групи на БСП и ДСП за уточняване на мотивите за вота на недоверие. "Констатирано бе сходство на позициите. Мотивите ще се основават на цялостната политика на министър Петър Москов и приетите законови промени", съобщи пресцентърът на БСП.

"В хода на дискусията се намериха много допирни точки и консенсусни мотиви за внасяне на вота. На първата среща се прие аргументите на вносителите да са свързани най-вече с приетите порочни закони в сферата на здравеопазването от управляващите, неефективните и грешни решения, взети от министъра на здравеопазването през последните месеци и командно-административния стил, който се налага от него, съчетан с куп "кухи"" и безполезни идеи, представяни в медийното пространство", информираха пък от пресцентъра на ДПС.

През следващата седмица ще има отново работна среща за окончателно уточняване на мотивите, след което ще започне събирането и на необходимите 48 подписа.