Кунева е в парламента, влезе на среща с управляващите
Секция: ПОЛИТИКА
02 Февруари 2016 16:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кунева е в парламента, влезе на среща с управляващите

/КРОСС/Меглена Кунева пристигна в Народното събрание, където всеки момент започна срещата й с парламентарните групи на ГЕРБ и на Реформаторския блок. На нея вицепремиерът и кандидат за министър на образованието ще представи концепцията си за реформа в сектора.

От разговора отсъстват Цветан Цветанов, който е на молитвената закуска, която американският президент дава всеки първи четвъртък на февруари, и Радан Кънев, който днес не е забелязван в сградата.

Въпреки обявеното от съпредседателя на РБ Найден Зеленогорски присъствие и на премиера, в Народното събрание няма да дойде и Бойко Борисов, който лети за Лондон за среща на лидерите на ЕС, посветена на Сирия.

Парламентарните групи на Патриотичния фронт и на АБВ са пожелали да изслушат поотделно Кунева, преди да решат как ще гласуват номинацията утре в пленарната зала. Депутатите на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов били разколебани в подкрепата си за нея.

Желание за среща с Меглена Кунева е проявила и парламентарната група на БДЦ и "Народен съюз", оглавявана от д-р Красимира Ковачка и Светлин Танчев.

"Ще направя среща с всички групи, които искат да говоря с мен, за да разберат какво мисля за образованието", увери в кулоарите вицепремиерът и лидер на ДБГ.