Каналджия заряза бебе и още 46 мигранти, натъпкани в бус край Царево
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Февруари 2016 16:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Каналджия заряза бебе и още 46 мигранти, натъпкани в бус край Царево

/КРОСС/Бебе на няколко месеца, 26 деца под 16 г. и 20 възрастни мигранти са открити натъпкани в изоставен бус край Царево.

Бежанците били в окаяно състояние, полузадушени и уплашени.

Преди да бъдат зарязани на пътя от каналджията, е имало преследване, уточниха от районната прокуратура в Царево. Там е образувано досъдебно производство срещу двама български граждани - И. Николов и К. Стоянов, за това, че са подпомогнали 47 чужденци да преминат незаконно в страната.

На 2 февруари около 20 ч. служители на Граничен полицейски участък Царево забелязват лек автомобил опел и микробус мерцедес в района на държавната граница, в местността „Маджура" край село Бродилово.

Колите се движели в посока Бродилово, а граничните полицаи предприели преследване. Движейки се с висока скорост в непосредствена близост един от друг, автомобилите излезли на второстепенен път, а после спрели в отбивката към кв. Мандрата и спрели. Минути по-късно от пресечката излязъл лекият автомобил и отпрашил в посока към Царево.

Колата е спряна на входа на Царево, а вътре били двамата каналджии И.Николов и К.Стоянов, криминално проявени и разследвани за транспортиране на незаконни мигранти, уточниха от прокуратурата.

Непосредствено след задържането на опела е установен микробуса, чийто водач избягал.

В товарния отсек са установени 47 чужди граждани, самоопределящи се като граждани на Ирак.

В хода на разследването е установен и водачът на буса, предприети са мерки по задържането му.

На 3 февруари с прокурорско постановление обвиняемите Николов и Стоянов са задържани до 72 часа, а днес прокуратурата е внесла в съда искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".