Карадайъ: Партията на Местан няма да е в повече на държавата
Секция: ПОЛИТИКА
06 Февруари 2016 10:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Карадайъ: Партията на Местан няма да е в повече на държавата

/КРОСС/"В България има около 400 партии. Защото различните хора споделят различни ценности. 401-та партия няма да е в повече на държавата".

Така съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира в Кърджали създаването на партия на Лютви Местан, като я нарече „поредната партия", цитиран от Дарик.

На въпрос не очаква ли отлив от гласоподавателите на ДПС след появата на новата формация, Карадайъ отговори:

"ДПС си има свои ценности, които отстоява 26 години. И ние ще продължаваме да ги следваме. Ако си изпълняваме политиката, не би било редно да се притесняваме от отлив на гласове. Напротив. Според нас тази политика е правилната и би било очаквано да сме по-успешни в реализирането на нашите програми и увеличаване на доверието на избирателите".

По думите на Карадайъ всички онези, които очакват ценности, различни от ценностите на ДПС, "те ще си намерят мястото в останалите 399 партии или ще регистрират 401-вата, ако не намерят своите ценности в останалите 399 партии".

Съпредседателят на ДПС е в Кърджали за участие в работна среща - семинар под надслов "Либерални ценности и практики на местното самоуправление в България и Европа".